Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Politiker og formand: God idé med skøjtebane på Rønhaveplads

Byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen har tidligere udtalt sig positivt om flytning af skøjtebanen. Foto: PR
Rikke Torré, formand for Sønderborg Handel, og byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen har tidligere talt for en placering i bymidten.
Annonce

Sønderborg: Skøjtebanen på Nørrebro ved havnen har i en længere årrække været et populært sted for skøjteløbere i vintermånederne. Men den er ved at være slidt og står snart for udskiftning. Der er ikke sat penge af til en ny skøjtebane i det netop vedtagne budget, men forvaltningen er i gang med at se på mulighederne for en ny og ikke mindst på en anden og mere bynær placering - nemlig Rønhaveplads.

- Sagen har været diskuteret i teknik- og miljøudvalget, men vi har nu sat en proces i gang i forvaltningen med henblik på at få tænkt en ny skøjtebane ind på Rønhaveplads. Det kræver, at vi både undersøger, hvad andre byer har gjort og inddrager de forretningsdrivende. Vi sat en deadline til midt i 2020, hvor der skal være en afklaring om fremtiden for Rønhaveplads, har byrådsmedlem Heidi F. Jørgensen (V) tidligere udtalt.

- Mit håb er så, at der både er politisk vilje og kan findes de fornødne midler til en skøjtebane på Rønhaveplads. Der kan måske komme budgetpenge ind fra 2021, men det kunne også tænkes, at nogle midler kan findes i privat regi. En ny skøjtebane vil også være mere klimavenlig ved at forbruge mindre energi og dermed billigere i drift, tilføjede hun.

Hovedstaden i syd

På tegnebrættet ligger lige nu udkast til både en ny skøjtebane og en legepark uden for vintermånederne. Formanden for Sønderborg Handel, Rikke Torré er begejstret ved udsigten til mere liv i øvre del af Perlegade og udtalte tidligere til JydskeVestkysten.

- Vi har i dag en trekant med en veludviklet og livlig havn og et stærkt handelsområde omkring Borgen, så nu mangler vi blot at få mere skub i udviklingen af gågademiljøet.

Der er - som tidligere skrevet i ugeavisen - flere nye butikker i Øvre Perlegade og citychef Axel Nielsen har lover ugeavisens læsere, at der i december 2020 ikke er flere tomme lokaler.

- Den udvikling skal vi understøtte med et skabe et egentligt byrum. Det kan på den lange bane gøre os til hovedstaden i syd, sagde Rikke Torré og henviste til, at der skal være et bestemt antal butikker for, at en by kan kalde sig handelsby. Ifølge eksperters forudsigelser vil antallet af handelsbyer falde fra omkring 109 i dag til 29 om bare ti år.

- Jeg er som både mor og politiker varm fortaler for sagen. Med butikker tæt på skøjtebane og legepark kan shopping nemmere kombineres med en familietur i byen, sagde Heidi F. Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce