Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Politikere dropper øget egenbetaling til skolebuskort

Det kommer alligevel ikke til at koste de unge 50 kroner mere om måneden for et buskort til deres uddannelsesinstitution. Arkivfoto: Timo Battefeld
Der kommer til at mangle 153.000 kroner i besparelser, fordi en øget egenbetaling til unge studerendes buskort nu droppes. Teknik- og miljøudvalget skal finde pengene inden for egne rammer.
Annonce

Sønderborg: En øget egenbetaling på ungdomskort til studerende på ungdomsuddannelser har været en varm sag. Blandt andet derfor blev den også udsat på teknik- og miljøudvalgsmødet i august.

Elevers egenbetaling til køb af ungdomskort til ungdomsuddannelse ville være 382 kroner pr. måned i 2020, hvis da ikke Sønderborg Kommune gav en tilbagebetaling af den
del, som ligger over 50 kroner pr. måned.

Besparelsen går ud på, at elevernes egenbetaling kun skulle ske af den del, der ligger over 100 kroner pr. måned. Fra 2021 betyder det, at der mangler forholdsvis beskedne 153.000 kroner i at nå besparelsen. De penge har udvalget nu besluttet skal findes inden for egne rammer.

- Det er en løsning, vi alle kan leve med, siger udvalgsformand, Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Til gengæld stiger prisen fra 50 til 150 kroner for at få udstedt et nyt buskort, hvis det gamle bliver borte.

Annonce

Busruter og ventesal lukkes

For at i mødekomme en samlet besparelse på fire mio. kroner på området for den kollektive trafik, besluttede teknik- og miljøudvalget allerede i august, at den af DSB lejede ventesal på busstationen lukkes fra 1. december.

Desuden lukkes busruterne 2 og 6 i forbindelse med et skift i køreplanen 27. juni 2021.

- Der kører andre busser i det område, som borgerne kan bruge. Hvis vi skal vælge noget, så kan vi forsvare det her valg. Vi vil gerne have, at folk bruger mere offentlig transport, men der er nogle busser, der kører med ganske få, sagde Aase Nyegaard (Fælleslisten) den gang til beslutningen.

Optællinger viser, at Linje 2 mellem busstationen og banegården bruges af omkring fem passagerer dagligt, mens linje 6 benyttes af cirka 19 passagerer dagligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce