Annonce
Ugeavisen Sønderborg

PostNord Danmark Rundt ændrer rute: Kører tour-rute i Sønderborg

PostNord Danmark Rundt får mål på Dybbøl Banke i år, som det hele tiden har været planlagt. Foto: Mette Mørk
På borgermødet torsdag aften afslørede løbsdirektør Jesper Worre, at PostNord Danmark Rundt kører Tour de France-ruten i Sønderborg By i år.
Annonce

Sønderborg: Danmarks største cykelløb, PostNord Danmark Rundt, har valgt at gå i storebrors fodspor, når løbet kommer til Sønderborg den 12. august i år. Det afslørede løbsdirektør Jesper Worre torsdag aften i Frihedshallen i Sønderborg under et borgermøde om Tour de France.

- Vi synes, det er synd, hvis hele Danmarks cykelløb ikke prøver Tour de France-ruten af i Sønderborg By. Derfor har vi ændret ruten, så indløbet på Borgmester Andersens Vej og Augustenborg Landevej er kommet med i finalen, sagde løbsdirektøren.

I december sidste år blev det afsløret, at PostNord Danmark rundt kommer til Sønderborg for femte gang. Målstregen kommer til at ligge på Dybbøl Banke, men nu er en del af ruten ændret, så den følger Tour de France-ruten i Sønderborg By.

Vi synes, det er synd, hvis hele Danmarks cykelløb ikke prøver Tour de France-ruten af i Sønderborg By. Derfor har vi ændret ruten, så indløbet på Borgmester Andersens Vej og Augustenborg Landevej er kommet med i finalen.

Jesper Worre, løbsdirektør

Annonce

Stadig mål på Dybbøl

Det er den 2. etape i PostNord-løbet, som kommer til Sønderborg. Feltet vil begynde i Ribe den 12. august. Etapen går gennem Roager, Frifelt og Skærbæk, Højer, Tønder, Padborg og Kruså. Efter Sønderhav går det frem mod Gråsten og efter Vester Sottrup køres på smalle veje omkring Sandbjerg Gods.

Feltet kommer ind over Kong Chr. X's Bro og kører derefter samme rute som Tour de France-feltet vil gøre den 4. juli 2021. Tour de France-rytterne har opløb på Augustenborg Landevej, men PostNord-rytterne vil fortsætte ad Augusteborg Landevej og Kong Chr. X's Bro og når målstregen på Dybbøl Banke, som det hele tiden har været planlagt.

- Indløbet på Borgmester Andersens Vej og Augustenborg Landevej er rigtigt godt fundet af folkene i Sønderborg. Og det er rigtigt, at der ikke er plads til et Tour de france-mål på Dybbøl Banke, og dermed indrømmer jeg, at Tour de France er større end PostNord Danmark Rundt, smilede Jesper Worre.

Tour de France-feltet kommer ind til Sønderborg over Dybbøl Banke og får ikke mål på banken, hvor der ikke er plads til alt det udstyr, som cykelløbet har med. Hele syv hektar jord skal Tour de France bruge omkring Augustenborg Landevej til udstyr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce