Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Poul fyldte hjemmet med brugte spillemaskiner

Poul John Pape ved de automater, der koster 80.000 kroner pr stk. Foto. Jens Eilertsen
Poul John Pape købte i flere år spillemaskiner, og da han havde så mange, at det begyndte at knibe med pladsen, fik han ideen til at åbne en spillehal sammen med sønnen.
Annonce

Sønderborg: Poul John Pape har i mange år interesseret sig for spillemaskiner - så meget, at han de seneste år har købt flere maskiner. De koster typisk op til 10.000 kroner. Han fik hurtigt samlet omkring 25 maskiner og efter fem til seks år var antallet 40.

Det begyndte at knibe med pladsen i hjemmet, og så var det, ideen til at åbne en spillehal sammen med sønnen, 23-årige Niklas Pape, blev født.Det, jeg kan lide ved arbejdet, er, at jeg arbejder 14 dage og har så fire uger fri. Sådan et arbejde finder man vist kun i Norge, men det skal jo lige med, at vi i de 14 dage arbejder 12 timer hver dag. Men det passer mig fint, for så kan jeg jo også passe Spillehulen i de fire uger, jeg er hjemme.

Poul John Pape


Poul John Pape kiggede sig omkring i Sønderborg, og fik for to til tre år siden øje på en mulighed i Helgolandsgade. Men det blev et nej fra kommunen. Ideen ville dog ikke dø, og tidligere i år forsøgte han at overtage en anden spillehal, men erfarede, at ejeren hellere ville sælge til anden side. Derfor lejede han sig ind i Østergade.

Annonce

Det var dyrt

Lokalerne skulle sættes i stand - en stor del klarede far og søn. Men elektrikeren skulle have mange penge og Teknologisk Institut, som skal godkende automater, skulle have mere end 20.000 kroner- mere end det dobbelte af, hvad der var stillet i udsigt, siger Poul John Pape. Så til trods for, at spillemaskinerne var indkøbt, løb etableringsudgifterne op i cirka 150.000 kroner, anslår han.

I hallen er der ikke kun egne maskiner. Spillehulen har på delebasis nogle af de helt dyre maskiner med mange spil. Dem er der fem af - og de koster 80.000 koner stykket. Det ville altså have krævet en investering på 400.000 kroner at købe de fem maskiner.

Annonce

Selvlært maler

John Poul Pape er født og opvokset i Sønderborg. Han er selvlært maler og isolatør og har de seneste 10 år arbejdet i Norge. Den første tid i Hammerfest helt oppe i Nordnorge.

- Jeg måtte flyve fire gange for at komme på arbejde - først til København, så til Oslo, så til Stavanger og til sidst til Hammerfest. Nu arbejder jeg i Stavanger, og det er jo meget tættere på.

- Det giver vel rigtigt gode penge at arbejde som maler i Norge.

- Det ville det gøre, men der er lige det her med kursen. Det, jeg kan lide ved arbejdet, er, at jeg arbejder 14 dage og har så fire uger fri. Sådan et arbejde finder man vist kun i Norge, men det skal jo lige med, at vi i de 14 dage arbejder 12 timer hver dag. Men det passer mig fint, for så kan jeg jo også passe Spillehulen i de fire uger, jeg er hjemme. Vi skal dog have ansat to flexjobbere, siger John Poul Pape.

Den 47-årige spillehalindehaver griner lidt, da ugeavisen undrer sig over, at han kan arbejde som maler uden at have uddannelsen.

- Jeg lærte faget, da jeg arbejdede i den gamle JF- fabrikken og i firmaet Sønderjyden i Rødekro. De sendte mig ud som maler og spartler, siger han.

Annonce

Vandt op imod 40.000 kroner

- Spiller du selv?

- Ikke i min egen hal. Det må mine medarbejdere heller ikke.

- Har du nogensinde vundet noget stort?

- Aldrig i Lotto eller sådan, men jeg har en gang vundet mellem 30.000 og 40.000 kroner på en spilleautomat. Det var dengang, der lå masser af spillehaller ved Kruså og Padborg.

- Kan man vinde så meget på en spilleautomat?

- Det kan man - blandt andet på et spil, der hedder Thors Hammer. Men så kan man altså også spille meget længe uden at vinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce