Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Privat bygherre: Lejligheder og seniorfællesskab på havnen

Visualiseringen af det nye byggeri set fra venstre. Seniorbyggeriet er de tre høje bygninger, mens lejlighederne er næste bygning. Visualisering: Fra lokalplanforslaget
Endnu mere byggeri kan være på vej langs Sønderborg Havn. En privat bygherre vil bygge to lejlighedsbebyggelser ved siden af Videnshuset på Nordhavnen.
Annonce

Sønderborg: På meget kort tid blev 26 ud af 28 luksuslejligheder i det kommende Kongebrohuset på havnen i Sønderborg solgt. De to investorer A. Enggaard og Bitten & Mads Clausens Fond forventer indflytning ved årsskiftet 2021/2022.

Nu vil en privat bygherre bygge flere lejligheder på haven. Bygherren ønsker at bygge to forskellige  boligbebyggelser med op til 58 lejligheder på Nordhavnen ved siden af Videnshuset.

Teknik- og miljøudvalget godkendte tirsdag at sende lokalplanen for byggeriet i høring i fire uger.

- Det er en privat bygherre, som ønsker at færdiggøre næste brik i Frank Gehrys masterplan. Der er næsten udsolgt af lejligheder i Kongebrohuset, så det er jo fantastisk, at vi får endnu mere byggeri i gang. Vi skal i Sønderborg Midtby også gøre os attraktive med flere boliger ved vandet, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er udvalgsformand.

Annonce

Fællesskab for seniorer

Lokalplanen giver lov til to bebyggelser på den gamle industrihavn, der i dag ikke er bebygget.

Den ene bebyggelse skal bestå af et byggeri med mellem 14 og 18 lejligheder fordelt i en bygning, der varierer i højden mellem en og fire etager.

Den anden bebyggelse skal være et seniorfællesskab med omkring 40 lejligheder fordelt på tre bygninger i op til syv etager. Byggeriet opføres som punkthuse i forskellige højder.


Vi skal i Sønderborg Midtby også gøre os attraktive med flere boliger ved vandet

Aase Nyegaard, udvalgsformand


Boligbebyggelsen etableres i et grønt område, der skal fungere som en bypark. Byparken kobles sammen med promenaden, så det er nemt at færdes rundt i området, står der i lokalplanforslaget.

Byggeriet set fra fastlandssiden. De er de to bygninger fra venstre. Visualisering: Fra lokalplanforslaget

I forbindelse med byggeriet skal havnepromenaden forlænges langs nybyggeriet.

Beboerne får adgang til området via Nørre Havnegade og indkørslen til Videnshuset. Ifølge lokalplanforslaget er der planer om delebiler til beboerne i byggeriet, som skal være lejelejligheder.

Forvaltningen planlægger at holde et i formationsmøde for borgerne som en del af høringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce