Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Projekt til 14 millioner: Sønderjyske sang- og dansecentres fremtid sikres

Sønderjysk Pigekor og Drengekor har 200 sangere, som i halvandet år har holdt til på den tidligere kaserne. Nu er det besluttet, at korerne kan blive på kasernen.Arkivfoto: Timo Battefeld
Politikerne i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme har besluttet, at Det Sønderjyske Sangcenter samt Sønderjysk Pigekor og Drengekor skal blive på den tidligere kaserne, mens Sønderjyllands Danseakademi flytter fra Reimersskolen til musikskolen på Skovvej.
Annonce

Sønderborg: Sønderjysk Pigekor og balletskolen i Sønderborg har de senere år oplevet stor vækst og dermed pladsmangel. Sønderjysk Pigekor og Drengekor flyttede for halvandet år siden fra musikskolen på Skovvej, da pladsen var for trang. Sammen med Det Sønderjyske Sangcenter flyttede korerne midlertidigt ind på fjerde etage på den tidligere Sønderborg Kaserne.

Siden 2004 har Sønderjyllands Danseakademi holdt til på Reimersskolen, men med 90 elever har skolen også haft pladsmangel i mange år. Nu har politikerne i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme besluttet, at Sønderjysk Pigekor og Drengekor skal blive på kasernen, mens danseakademiet flytter til musikskolen på Skovvej. Det betyder, at musikskolen skal udbygges.

- Det har taget lang tid at tage beslutningen, men det har været vigtigt for os at tage den faglige rigtige beslutning. Med beslutningen styrker vi sang- og dansemiljøet i Sønderborg Kommune og finder en langtidsholdbar løsning for pigekoret og danseakademiet samt for musikskolen, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er udvalgsformand.

I flere år har Sønderborg Kommune arbejdet på at finde en placering til Sønderjysk Pigekor og Drengekor, Det Sønderjyske Sangcenter og Sønderjyllands Danseakademi. Oprindeligt arbejdede politikerne med en plan, hvor der skulle laves et fælles sang- og dansecenter. Men det er ikke lykkedes.

Hele projektet koster 14,5 millioner kroner. Byrådet satte i 2017 7,5 millioner kroner af til det fælles sang- og dansecenter. Det nye projekt finasieres med de afsatte milder samt et lån på syv millioner kroner.

Sang og dans

Det Sønderjyske Sangcenter har til formål at styrke den sønderjyske sang både for børn og voksne. Sønderjysk Pigekor og Drengekor består af 200 sangere, mens Sønderjyllands Danseakademi er Sønderjyllands eneste tilbud for at danse klassisk ballet for de seks til 18-årige.

Tilbygningen på musikskolen være klar i august 2021. Det betyder, at der bliver plads på Reimersskolen, hvor flere foreninger holder til. Foreningerne skal fortsat holde til her, og økonomiudvalget har tidligere besluttet, at bygningen skal renoveres for 12,5 millioner kroner. I dette projekt ligger også etableringen af 125 p-pladser omkring skolen.

Annonce

Mangeårigt arbejde

Balletskoleleder Melissa Mathies glæder sig over beslutningen.

- Nye lokaler har været et tema i 16 år, og skolen er ved at briste. Så det er en glædelig nyhed, og jeg er meget spændt. Da balletskolen blev stiftet, så byen meget anderledes ud. Nu er er det vores tur til at få ordentlig plads, når vi danser. Det er sidste brik i vores fremtidssikring, siger Melissa Mathies.

Skolen har 90 elever, som i alt deltager på hold 111 gange i løbet af en uge.

Også for Sønderjysk Pigekor og Drengekor samt Det Sønderjyske Sangcenter betyder beslutningen en fremtidssikring af institutionerne.

- Det er fuldstændigt ubeskriveligt. Det er ti års arbejde for bedre lokaler, som nu lander. Det har været en lang proces, men positiv proces sammen med politikerne og forvaltningen. Beslutningen giver os rodfæste. Nu kan sangerne for alvor indtage denne etage som deres. Det giver arbejdsro, at jeg ikke skal bruge tid på at sikre lokaler. Nu kan vi bruge tiden på at synge og langsigtede planer, siger Mette Rasmussen, der er chefdirigent for korene og leder for sangcentret.

Lokalerne på kasernen skal renoveres for to millioner kroner, mens tilbygningen på musikskolen koster 12,5 millioner korner. Tilbygningen på Skovvej bliver på 530 kvadratmeter med blandt andet en dansesal på 190 kvadratmeter, som er 100 kvadratmeter større end den nuværende på Reimersskolen.

Balletbørnene danser på Remiersskolen, men i fremtiden skal de danse i en dobbelt så stor sal på musikskolen. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce