Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Psyched Up Janis vender hjem til 30 års jubilæumskoncert

For fem år siden optrådte Pscyhed Up Janis på Sønderborghus i anledning af, at det var 20 år siden albummet 'Swell' blev udgivet. Arkivfoto: Timo Battefeld
Torsdag den 5. december spiller Sønderborgbandet Psyched Up Janis jubilæumskoncert på Sønderborghus.
Annonce

Sønderborg: Den 1. december 1989 stod guitarist og sanger Sune Rose Wagner og bassist Jakob Krogh Jørgensen for første gang sammen på en scenen for at give koncert. Bandet hed LSD, og efter flere navneforandringer blev bandet senere til Psyched Up Janis.

Nu vender Sune Rose Wagner og Jakob Krogh Jørgensen tilbage for at fejre deres 30 års jubilæum i deres hjemby Sønderborg. Det sker torsdag den 5. december på Sønderborghus.

Psyched Up Janis fik stor succes i 1990'erne med støjrocken, og bandet udgav fire albums. Debutalbummet fra 1994 fik anmelderne til at kalde bandet for 'dansk rocks fremtid'. Psyched Up Janis fik stor indflydelse på den danske rock- og grungescene, og bandet med rødder i Sønderborg skabte en unik lyd 90'ernes rocklandskab. Medlemmerne i Psyched Up Janis gik hver til sit efter en koncert på Roskilde Festival i 1999. Senere fortsatte Sune Rose Wagner sin karriere i The Raveonettes, og Jakob Krogh Jørgensen er skolelærer og far til fire børn. Han har senere sammen med bandet Childrenn udgivet to albums.

I 2014 blev Psyched Up Janis gendannet i anledning af 20-året for udgivelsen af debutalbummet 'Swell'. Turneen begyndte på Sønderborghus.

I år er bandet atter blevet gendannet og har spillet koncerter i Det Kongelige Teater, Musikhuset Aarhus, Vega og Randers.

Annonce

Semiakustisk koncert

Koncerten på Sønderborghus bliver med Sune Rose Wagner og Jakob Krogh Jørgensen, men uden trommeslager. Støjrockduoen får besøg på scenen af guitarist Kajsa Vala, som også har været med ved nogle af de andre koncerter.

Tidligere på efteråret kvitterede musikmagasinet Gaffa med fem ud af seks stjerner efter bandets koncert i Randers:

- Vi kan dårligt klage over det, vi har oplevet, med et så stort og indflydelsesrigt band som Psyched Up Janis, helt tæt på i intime rammer, velspillende, veloplagt og med en naturlig udvikling fra det helt akustiske til mere og mere støj, og med Kajsa Vala som en både overraskende og alligevel helt naturlig tilføjelse til duoens udtryk – hun har også udgivet tre fine soloplader og er et kæmpetalent, tjek hende ud, skriver bladets anmelder:

- Og selvom vi kun fik 13 sange, kom vi alligevel godt rundt i bagkataloget, med alt fra de helt store hits til sjældenheder og fanfavoritter. Som Jakob Jørgensen afslutningsvis sagde, kommer bandet tilbage på scenerne næste år, til den tid med strøm og trommer. Jeg tror, en stor del af publikum i aften kommer tilbage til den tid, og det gør jeg også. Og til den tid kan man om ikke andet sikkert få mulighed for at stagedive mentalt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce