Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Publikum svigtede: Revy-direktør skuffet over lokal opbakning

Leif Maibom kan ikke forstå, hvorfor flere lokale er begyndt at fravælge sommerrevyen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Færre og færre fra lokalområdet indløser billet til Sønderborg Sommer Revy, som derfor for anden sæson i træk går tilbage i publikumsantal.
Annonce

Sønderborg: For andet år i træk indkasserer Sønderborg Sommer Revy et fald i billetsalget. Efter 40 forestillingen nåede publikumsantallet op på omkring 18.000 publikummer, hvilket var omkring 500 færre end i 2018.

- Der er ingen katastrofe i det. Der kommer op- og nedture. Stemningen er stadig høj og ingen er bange, understreger Leif Maibom, der sammen med Klaus Kristensen er direktør for revyen.

Revyen havde i denne sæson en målsætning om, at billetsalget skulle stige til de 20.000. Til sammenligning kiggede hele 25.808 forbi i rekordåret 2017, hvor Leif Maiboms forinden havde meldt ud, at det var hans sidste sæson på revyscenen i Sønderborg.

- Der er i øjeblikket tilbagegang hos række revyer for eksempel også i Cirkusrevyen og Rottefælden. Lige nu er branchen lidt nede, men vi ved af tradition, at den altid kommer op igen på et tidspunkt, siger Leif Maibom.

Indtil 2018 ejede han revyen alene. Her rykkede ægteparret Jeanne Boel og Klaus Kristensen fra Klampenborg og til det sønderjyske for at blive medejere og på sigt eneejere.

Det er noget provinsielt nedsnobberi. Folk tror, at nu kommer de her københavnere og laver noget andet, men revyen har altså ikke forandret sig i stil.

Leif Maibom, revydirektør

Annonce

Provinsielt nedsnobberi

Revyen kom ud af 2019-sæsonen med et overskud på 286.000 kroner efter skat. En reducering i personaleomkostninger på en lille halv million kroner var med til, at plusset blev 4.000 kroner højere end året før, men langt fra de 1,8 millioner kroner i 2017.

Det er ligesom 2018-sæsonen er især lokale og fynboer, der fravalgte det sønderjyske grin, de plejede at løse billet til. Odense Sommerrevy har i disse år stor succes. Derimod har Leif Maibom har mere svært ved at sluge den lokale tilbagegang.

- Det er lidt mere øv. Det er noget provinsielt nedsnobberi. Folk tror, at nu kommer de her københavnere og laver noget andet, men revyen har altså ikke forandret sig i stil. Jeg synes altså, det er lidt ærgerligt for Jeanne og Klaus, at det er lidt op ad bakke for dem, siger Leif Maibom.

En gruppe skolelærere havde i flere år med Leif Maibom i spidsen lavet amatørrevyer, da de i 1982 besluttede at prøve lykken med en professionel revy i Sønderborg.

Annonce

Tro på fremtiden

Over årene blev lærerne skiftet ud med skuespillere, og i 1992 var kun Leif og Johnna Maibom, der har klaret administration og billetsalg, tilbage fra det oprindelige hold. I 2017 meddelte parret, at de over nogle år ønskede at stoppe.

På plussiden kan revyen glæde sig over en høj belægningsprocent i 2019 - helt nøjagtigt var 87 procent af alle sæderne besat.

- Det er altså ret godt, når vi sammenligner med andre. Vi skal også huske på, at revyen stadig er en god forretning. Vi har alle fået løn, og der er kommet et overskud, siger Leif Maibom.

Næste års revyhold er præsenteret, ligesom billetsalget er gået i gang. Der er i øvrigt kommet ny hjemmeside, samt kommet bedre og mere enkelt billetsystem. Desuden har man hyret folk ind udefra til at stå for reklamering på sociale medier.

- Vi vil gerne have billetsalget op, og vi tror på det med det gode hold, vi har til næste år, siger Leif Maibom, som også kan fortælle, der vil komme andre initiativer, der gerne skal få flere til revy i Sønderborg.

Årets hold ved Sønderborg Sommer Revy med Jeanne Boel i spidsen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce