Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Rasmus Paludan har indkaldt vidner til sin egen retssag

Partileder for Stram Kurs, Rasmus Paludan, ses her en uge efter "bataljerne" i Tønder. Her talte han på torvet i Ringkøbing. 26. maj 2019 i forbindelse med valgkampen. Foto: Mads Dalegaard
Partilederen af Stram Kurs skulle have været i retten i Sønderborg mandag, men der var afsat for lidt tid, så nu er sagen om fornærmelig tiltale mod en politibetjent udsat.

Sønderborg: Partileder for Stram Kurs, den 39-årige Rasmus Paludan, skulle efter planen have været i retten mandag i Sønderborg tiltalt for straffelovens § 121 - Fornærmelig tiltale mod person i offentlig tjeneste.

Men retssagen blev kort før den skulle gå i gang udsat angiveligt fordi, Rasmus Paludan har indkaldt vidner, og med en afsat tid på kun halvanden time, har retten vurderet, at det er for lidt tid til at behandle sagen.

Annonce

Bødestraf

Anklagemyndigheden har lagt op til en bødestraf, hvor det specielle ved retssagen er, at Rasmus Paludan er tiltalt, og så er han advokat og forsvarer for sig selv.

Sagen går tilbage til den 18. maj 2019, hvor Rasmus Paludan var på valgturné. Han lagde vejen forbi Tønder. Efterfølgende tog han tilløb til en værtshus-runde gennem byens gågade. Her var han ledsaget af adskillige politibetjente i både uniform og civil.

Rasmus Paludan og hans folk var både ved Central Halle og "Time Out", hvor der var ved at være opstandelse.

Ifølge anklageskriftet har Rasmus Paludan den 18. maj 2019 ved cirka 23.00-tiden sagt til en betjent, at "Sydøstjyllands Politi er verdens værste lorte-politi" og "Du er Danmarks mest inkompetente leder" eller lignende.

Overtrædelse af § 121 straffes med bøde eller fængsel indtil seks måneder.

Anklager Anders Schøler oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er sat ny dato på gennemførelsen af retssagen mod Rasmus Paludan.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rasmus Paludan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce