Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Regionen vil ringe ældre op med tilbud om vaccine-hjælp: Sengeliggende kan blive vaccineret i egne hjem

Snarest muligt vil Region Syddanmark tage ud og vaccinere sengeliggende i egne hjem. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Regionen er klar med en række tiltag for at få vaccineret så mange ældre borgere som muligt. Sengeliggende vil få tilbud om at blive vaccineret i egne hjem, mens ældre over 85, som endnu ikke har fået bestilt en tid til vaccine, vil blive ringet op.

Covid-19: Vaccineudrulningen er i fuld gang i Danmark, og der er stor efterspørgsel på at få et stik i armen.

Men for en række borgere er det ikke så lige til, selvom de egentlig har modtaget invitationen til at modtage vaccinen. Derfor vil Region Syddanmark nu begynde at vaccinere sengeliggende borgere, som har svært ved at komme ud ad døren, i egne hjem.


Når vi har fået identificeret, hvem det er, regner vi med, at vi her i weekenden eller i starten af næste uge vil tage ud og vaccinere de sengeliggende borgere

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark


Derudover vil borgere over 85 år, som endnu ikke har fået bestilt en tid til en corona-vaccine, blive ringet op med tilbud om hjælp til at få en vaccine-tid i kalenderen. Det fortæller Region Syddanmarks koncerndirektør Kurt Espersen til JydskeVestkysten.

Annonce

Ældre giver op

Avisen kunne sidste weekend fortælle, hvordan vaccinationssystemet fortvivler flere ældre mennesker i en sådan grad, at de helt opgiver at blive vaccineret. Dette er en af årsagerne til, at regionen nu vil række en ekstra hjælpende hånd ud til denne målgruppe.

- Sammen med kommunerne vil vi finde ud af, hvilke borgere som er blevet inviteret, men som ikke har fået bestilt en tid endnu. Vi vil ringe ud og hjælpe dem, hvis de ønsker at blive vaccineret, siger Kurt Espersen.

Allerede tirsdag kom det frem, at Region Sjælland har tænkt sig at gøre noget lignende, og det fik paraplyorganisationen Danske Patienter til at udtrykke håb om, at resten af landets regioner ville følge efter. Det har Region Syddanmark altså nu tænkt sig at gøre. Ifølge Kurt Espersen vil dette arbejde foregå over de næste uger.

- Når vi har listen med borgere over 85, som endnu ikke har fået bestilt en tid, deler vi den ud til kommunerne, og så får de en opgave med at ringe rundt og spørge borgerne, om det er med vilje, eller om vedkommende har brug for hjælp, siger Kurt Espersen.

Annonce

I egne hjem

Og derudover vil sengeliggende borgere, som har svært ved at komme ud ad døren, meget snart også blive tilbudt at modtage vaccinen i egne hjem.

- Når vi har fået identificeret, hvem det er, regner vi med, at vi her i weekenden eller i starten af næste uge vil tage ud og vaccinere de sengeliggende borgere, siger Kurt Espersen.

Over for Jyllands-Posten forklarer koncerndirektøren, at regionen vil bruge Pfizer/BioNTech-vaccinen i borgernes egne hjem, selvom Sundhedsstyrelsen så sent som i søndags ellers havde meddelt, at regionerne skulle bruge vaccinen fra AstraZeneca. Det samme gør sig gældende i Region Midtjylland.

Kurt Espersen forklarer dette med, at Pfizer/BioNTech har opdateret produktoplysningerne, så det nu fremgår, at vaccinen kan transporteres opblandet, uden at det går ud over vaccinens stabilitet, og at man efter rådgivning fra Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at den godt kan bruges i borgeres egne hjem.

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen forventer, at man allerede i weekenden eller i starten af næste uge vil tage ud og vaccinere sengeliggende borgere i egne hjem. Arkivfoto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce