Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Rejsen mod Gud begyndte med en kat på vejen

May Jeznach ville egentlig helst bare synge, men hun blev i 2007 leder af det daværende Sønderborg Gospel Choir. Foto: Jens Eilertsen
May Jeznach Madsen kunne uden en skramme forlade sin bil efter en alvorlig ulykke. Da hun efterfølgende deltog i et gospelseminar og hørte underviseren, som hun ikke kender, genfortælle ulykken ned til mindste detalje, var hun klar over, at det kunne ikke være tilfældigheder. Det var "gudsfældigheder".
Annonce

Sønderborg: En kat på vejen, et riv i rattet og en tur i grøften. Bilen endte på taget, men lærer May Jeznach Madsen, der var på vej på arbejde, kunne forlade den totalskadede bil uden en skramme. Var hun bare heldig, eller holdt nogen hånden over hende? Det har ingen svaret på, men ulykken blev starten på en rejse mod Gud.

Det var ikke ulykken som sådan, der bragte troen ind i hendes liv. May Jeznach Madsen har sunget i kirkekor og har altid haft fornemmelsen af Gud i sit liv, men den nærhed, hun oplever i dag, begyndte med ulykken og fortsatte, da hun var på et gospelseminar. Her skulle deltagerne lære at skrive en gospelsang, og underviseren, som ikke vidste noget om ulykken, genfortalte den som inspiration - næsten ned til mindste detalje.

- Det var for meget, som passede. Det kan ikke være tilfældigheder, det er "gudsfældigheder". Det kalder vi det, når der er så meget, som stemmer, at det ikke kan være tilfældigheder, siger May Jeznach Madsen.

Det var for meget, som passede. Det kan ikke være tilfældigheder, det er "gudsfældigheder".

May Jeznach madsen

Annonce

Forlod lærergerning

May Jeznach Madsen er læreruddannet fra Haderslev Seminarium og arbejdede 12 år på Hørup Centralskole og Kegnæs Friskole. Hun er fra Høruphav, men bor i dag på Kegnæs med mand og børn.

At familien også tæller tvillinger på 14 år, er også lidt af et mirakel. Parret kunne nemlig ikke få børn, og måtte have hjælp. I den forbindelse fik de i øvrigt at vide, at det ville hjælpe på chancerne at droppe cigaretterne - både May Jeznach Madsen og manden, der også er lærer og spiller i fire af gospelfællesskabets fem kor, røg cigaretter. De valgte sammen at holde op med at ryge.

- Jeg kommer aldrig til at ryge igen, siger May Jeznach Madsen, der dog godt kan huske, hvor hyggeligt det var at tænde en smøg med kollegerne på Hørup Centralskole.

Annonce

Eget firma

Hun har altid været glad for jobbet som lærer - men hun var også glad for at synge i daværende Sønderborg Gospel Choir. Da stillingen som leder af koret blev ledig i 2007, forsøgte hun først at gemme sig. Hun var godt klar over, at hun med sin musikalske baggrund var mere end egnet, men hun ville bare gerne synge og så passe sit lærerjob. Bestyrelsen fik dog øje på hende, og så blev hun først leder af koret og siden af Gospelfællesskabet i Sønderborg.

Det blev dog hurtigt klart for May Jeznach Madsen, at hun ikke kunne klare at være både korleder og lærer.

- Jeg kan holde til det her nogle år, men ikke for altid, sagde hun til sin mand, og da der ikke var mulighed for deltid på Kegnæs Friskole, sagde hun jobbet op.

Det hele faldt sammen med, at moderen blev indlagt på intensiv i Aabenraa i syv uger. Hun har kol og familien forberedte afskeden med hende flere gange, men der skete det, som May Jeznach Madsen kalder et "kæmpe mirakel". Moderen kunne udskrives og har det i dag efter omstændighederne godt. Hun er 68 år.

May Jeznach Madsen har arbejdet som vikar på Tandslet Friskole, men i dag har hun mest at lave i firmaet Cosono - musik med hjertet. Her er der musikundervisning, men hun laver også musikalske workshops og teambuilding. Hun har en ugentlig lønnet dag i Sønderborg Frikirke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce