Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Rekordmange fra BC Syd vil studere i udlandet

Fie Amalie Brüssow(t.v.) blev student sidste år og har været i London, men dog sendt hjem før tid på grund af corona. Nikolai Løvenskjold von Wildenradt og Charlotte Jepsen Rempt er netop blevet studenter og skal til august begge til Müchen et år for at arbejde og studere. Foto: Henrik Rath
En praktikordning i udlandet (PIU) benyttes normalt af seks til syv elever fra Business College Syd, men i år har 19 lagt billet ind på et års arbejde og studie i primært Tyskland og London.
Annonce

Sønderborg: Corona bremser ikke de unges drøm om et studieår i udlandet. Business College Syd i Sønderborg oplever i denne tid en næsten tredobling i interessen for at arbejde og studere i udlandet. Normalt er der en god håndfuld elever, som søger og tager afsted, men i år er der 19, som primært rejser til Tyskland og den engelske hovedstad.

Ordningen hedder PIU, der står for Praktik I Udlandet. Her får danske elever på gymnasier, de grundlæggende erhvervsuddannelser, landbrugsuddannelser og social- og sundhedsuddannelser tilskud til praktikophold i udlandet.

Annonce

Tyskland i høj kurs

Selv om man ofte hører fra unge, at Tyskland er knap så attraktiv, så oplever BC Syd også her en stigende interesse. Særligt Sydtyskland med München som omdrejningspunkt er eftertragtet.

- Jeg har altid elsket tysk og kulturen. Nu har jeg så fået en spændende praktikplads hos Intel (teknologikoncern med hovedsæde i USA red.), siger Charlotte Jepsen Rempt.

Her får hun selskab af Nikolai Løvenskjold von Wildenradt. Begge er de blevet studenter og skal altså i praktik hos Intel som led i en kontoruddannelse med speciale i administration.

- Jeg glæder mig meget til at forbedre mit tyske og lære mere om landets kultur, siger Nikolai, der overvejer samfundsøkonomiske studier længere ude i fremtiden.

Annonce

London kalder

For Fie Amalie Brüssow, som blev student sidste år, kom corona til at få indflydelse på hendes ophold i London, der skulle have sluttet i løbet af juli.

- Jeg blev sendt hjem i marts og så arbejdet hjemmefra, så det er selvfølgelig lidt ærgerligt, siger Fie, der som led i sin kontoruddannelse er ansat i firmaet Swoop. Her hjælper man med lån, legater og investeringer.

- Men jeg skal gerne derover en gang til for at slutte af og hente resten af mine ting, tilføjer hun.

Du kan finde mere om PIU-ordningen på linket:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce