Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Renovering til 50 millioner trækker ud: 29 foreninger vil flytte ind på tidligere kaserne

I februar 2021 gik renoveringen i gang, og taget blev pakket ind for at beskytte bygningen i dårligt vejr. Arkivfoto: Timo Battefeld
Det var planen, at den store renovering af den tidligere kasernebygning på havnen i Sønderborg skulle være afsluttet inden jul. Men mangel på byggematerialer har forsinket ombygningen med tre en halv måned.

Sønderborg: Der er stor interesse for at flytte ind på de mange kvadratmeter, som den tidligere kaserne i Sønderborg rummer. 29 foreninger er interesserede i møde- eller øvelokaler i bygningen, som er ved at blive omdannet til Foreningernes Hus for 50 millioner kroner af Sønderborg Kommune.

Men foreningerne må vente med en eventuel flytning til senere på året. For coronapandemien har udfordret renoveringen på flere måder.

- Der har været coronaforstyrrelser på primært leverancer af materialer. Desuden har en del håndværkere været hjemsendt på skift, fordi de har været nær kontakt. Der har også været  corona på byggepladsen et par gange, siger Jens Bak, der er bygherrerådgiver ved Sønderborg Kommune.

Annonce

Man havde forventet, at Foreningernes Hus ville stå klar inden julen 2021. Men coronaforstyrrelserne gør, at huset først forventes klar til april efter påsken. Forsinkelsen udfordrer ikke budgettet på 50 millioner kroner.

- Vi havde forudset, der ville komme en del uforudset økonomi. Derfor havde vi en sum stående til de her ting, da vi ved, at sådan en bygning gemmer mange hemmeligheder, siger Jens Bak.

Renoveringen har ikke kunnet undgå at påvirke de foreninger, der allerede er flyttet ind i kasernebygningen. Det gælder blandt andet Sønderjysk Pigekor og Drengekor samt Sønderborgs arkiver.

29 ønsker til lokaler

Det forventes, at udvalget for kultur, idræt og medborgerskab skal tage stilling til foreningernes ønsker på udvalgets møde i marts.

- Vi arbejder på en beslutningssag, som bliver forelagt det nye kulturudvalg i marts, siger Nicolai Dupont Heidemann, der er direktør for kommunens kultur og erhverv.

Sønderjysk Pigekor og Drengekor samt Det Sønderjyske Sangcenter flyttede ind som de første i januar 2019. Koraktiviteterne foregår på fjerde sal, mens stueetagen blandt andet har fundet plads til Sønderborgs arkiver, kommunens veterankoordinator, veteranforeninger og Kontaktudvalget for Militære traditioner i Sønderborg-området.

Der har været coronaforstyrrelser på primært leverancer af materialer. Desuden har en del håndværkere været hjemsendt på skift, fordi de har været nær kontakt. Der har også været corona på byggepladsen et par gange

Jens Bak, bygherrerådgiver

I en mindre bygning ved siden af den store bygning er Industri Historisk Samling Sønderborg og Sønderborg Hattelaug flyttet ind.

Aftenskolernes Hus skal flytte ind på femte etage.

Det var planen, at kommunens kulturafdeling i Perlegade skulle flytte ind på kasernen i 2022, men politikerne besluttede i 2021, at afdelingen skal flytte ind på rådhuset. Dermed bliver der en hel etage mere til foreninger.

Blandt foreningerne, der ønsker at flytte ind er en brætspils- og rollespilsforening, en politisk ungdomsforening, en fotoklub, tre orkestre, to kor samt foreningen Mul10Art, der vil indrette billedkunstværksteder i en del af bygningen.

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fællessang med FOF og Sangcentret

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kom med en god idé til navn og vind 2500 kroner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Fika fik fantastisk modtagelse

Ugeavisen Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Ugeavisen Sønderborg

Tiden som børnehave er slut: Nu vil boligforening rive ned og bygge rækkehuse

Ugeavisen Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter i Spang

Ugeavisen Sønderborg

Mindeord: Anna Marie kunne se det sjove ved næsten enhver situation

Ugeavisen Sønderborg

Trekantsdram åbner sæsonen på Sønderborg Teater

Ugeavisen Sønderborg

Er du enlig mand - så har Outdoor I Centrum et godt tilbud

Ugeavisen Sønderborg

Smitterekord - også i Sønderborg

Ugeavisen Sønderborg

Har du lyst til at prøve at være en anden: Så kan SLURK hjælpe

Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Garden trutter af optimisme

Ugeavisen Sønderborg

Der er mange kloge hoveder på Statsskolen

Ugeavisen Sønderborg

Universe udvider populær attraktion: Går en etage højere op

Annonce