Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Rideklub center for ryttere med handicap

Formand Lisa Nielsen i rytterstuen, som er ved at blive bygget. Foto: Kim Holm
LAG Sønderborg - Aabenraa har indstillet, at Broagerlands Rideklub får en kvart million til handicapfaciliteter.

Broager: Broagerlands Rideklub har masser af aktiviteter på rideskolen ved Broagervig, og efterhånden bliver faciliteterne bedre og bedre.

Senest er Broagerlands Rideklub blevet indstillet til at modtage en kvart million fra LAG Sønderborg - Aabenraa (lokale aktionsgrupper) til at opføre nye, større og moderne handicapfaciliteter til patienter, der bliver behandlet og vejledt af en ride-fysioterapeut.

- Der er tale om en stor rytterstue med moderne handicapfaciliteter og et handicaptoilet med bad og parkeringsplads med lademuligheder for elkøretøjer, fortæller formanden Lisa Nielsen.

Annonce

Det er meningen, at rytterstuen skal være så stor, at patienterne får mulighed for at dyrke det sociale i forbindelse med deres behandling på rideskolen.

Funktionel

- Den skal være hyggelig, men også funktionel. De unge ryttere skal kunne hænge ud, og klubben skal kunne afvikle arrangementer, fortæller formanden.

I nybyggeriet bliver der også etableret et mødelokale til bestyrelsen og stævneudvalget, mens køkkenet bliver optimeret til nutidens standarder.

Det er et stort projekt med en første og anden etape. Formanden oplyser, at første etape har et budget 2,4 millioner kroner med moms, mens anden etape er beregnet til at koste 600.000 kroner. Derfor er Broagerlands Rideklub for længst gået i gang med at søge forskellige fonde.

- Vi satser på, at byggeriet bliver færdig inden jul, siger Lisa Nielsen.


Vi satser på, at byggeriet bliver færdig inden jul.

Formand Lisa Nielsen fra Broagerlands Rideklub


Broagerlands Rideklub markerede sit 50 års jubilæum den 1. oktober. Der er 125 medlemmer og 70 patienter, som går til ride-fysioterapeut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce