Annonce
Læserbrev

Ringe omsorg og service af vor ældre og svagelige i Sønderborg Kommune

Annonce

Skal vi i Sønderborg Kommune acceptere serviceforringelse for vores ældre borgere?

Skal ældre borgere, der bliver transporteret til dagcenter, stå klar ved kantstenen, for at være sikker på at komme med bussen, og ligeledes afleveres til kantstenen ved hjemkomst?

Det har man besluttet i Sønderborg Byråd uden at sende buskørslen i udbud. Nu skal Flextrafik efter sommer køre med vores borgere til dagcenter.

Borgere, der skal til dagcenter, skal have en hjælpende hånd, er utrygge ved fremmede mennesker, er usikre og til tider næsten hjælpeløse. De har været vant til, at det er den samme chauffør der kører, hjælper dem ind i dagcenteret, henter dem igen der og sørger for at den ældre kommer ind i sin bolig.

Der vil opstå vanskelige situationer, der vil kræve en ekstra bemanding fra hjemmeplejen. Nogle vil nægte at tage med bussen.

De lokale vognmænd har i mange år udført denne opgave. Chaufførerne har erfaring og kendskab til den enkelte borger, hvorfor kan det ikke fortsætte? Flextrafik har mange chauffører, der yderst sjældent kører den samme rute.

Jeg håber og ønsker, at I byrådsmedlemmer tager situationen op til nye overvejelse. Er det lovligt at kvitte vognmændene uden licitation? Hvad siger DK-kommunernes jurister?

Husk på, I bliver også ældre og svagelige med tiden. Jeg skriver og taler af erfaring. Min kone var, inden hun kom på plejehjem, afhængig af kørsel til dagcenter. Hun døde med en svær demenssygdom.

Annonce

Svar:

Preben Storm (A), formand for social-og seniorudvalget, Hvedemarken 15, Rinkenæs, 6300 Gråsten, skriver:

For godt en uge siden besluttede forligspartierne bag budgettet, at kørslen til daghjem ikke skulle omlægges til flextrafik.

Partierne er enige om, at forhandle en forlængelse af den nuværende kørselsaftale med de lokale vognmænd. Derefter kommer aftalen i udbud, hvor også de lokale vognmænd har mulighed for, at byde ind på opgaven.

Denne beslutning er jeg som udvalgsformand utrolig glad for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce