Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sådan påvirker covid-19-restriktionerne Sønderborg Kommune

Borgerservice har åbent på telefonerne og vurderer henvendelserne individuelt samt forsøger i videst muligt omfang at håndtere kontakten digitalt. Arkivfoto: Henrik Rath
Som følge af forlængelsen af de gældende restriktioner frem til og med den 17. januar har Sønderborg Kommune fortsat delvis lukket. Borgernære funktioner på ældre- og handicapområdet, børne- og familieområdet samt hele dagtilbudsområdet er dog fortsat i normal drift.
Annonce

Sønderborg: Borgmester Erik Lauritzen(S) er ikke overrasket over forlængelsen af de tidligere indførte restriktioner, da der har været stigende smittetal.

- Forlængelsen af restriktionerne betyder, at vi igen skal bede medarbejdere på både ældre-, handicap- og børneområdet om at gå i front og tage en ekstra tørn med alle de ekstra tiltag, som følger med. De gør et kæmpe stykke arbejde, siger borgmester Erik Lauritzen(S) i en udsendt pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg er samtidig utrolig glad for, at vi allerede den 2. januar er færdig med at vaccinere på alle Sønderborg Kommunes plejecentre. Der er gjort kæmpe indsats, som fortjener stor ros. Nu gælder det om, at vi alle fortsat står sammen og passer på hinanden, så vi kan få bragt smitten ned.

Annonce

Det betyder det for borgerne:

Dagtilbudsområdet: Dagtilbudsområdet er ikke omfattet af de eksisterende restriktioner og skal derfor efter nytår holde åbent som sædvanlig. Forældre opfordres til at anvende mundbind, når de afleverer og henter deres børn i dagtilbud.

Skoleområdet – Skoler og SFO: Elever fra 0. - 10. klasse er hjemsendt og vil modtage henholdsvis nødundervisning og fjernundervisning frem til og med den 17. januar 2021. Der er adgang til nødpasning for 0. – 4. klasse for de forældre, der har behov for pasning for at kunne varetage deres job i den private eller offentlige sektor.

SFO og klubtilbud for elever i 0.- 4. klasse er også lukket frem til og med den 17. januar 2021. Der er adgang til nødpasning for 0.- 4. klasse for de forældre, der har behov for pasning for at kunne varetage deres job i den private eller offentlige sektor. Alle elever på specialskoler og i specialklasser, uanset årgang, er undtaget af restriktionerne og tilbydes undervisning ved fysisk fremmøde på deres skole. Det betyder også, at SFO fortsat vil være åben for disse elever.

Ældre- og Handicapområdet: Tilbud på ældre-, handicap-, og psykiatriområdet fortsætter. Borgerne vil stadig modtage den daglige hjælp, som de er vant til, men nogle tilbud kan ændre form, fx erstattes nogle af de fysiske møder med virtuelle møder.

Borgerservice: Borgerservice har åbent på telefonerne. Borgerservice vurderer henvendelserne individuelt og forsøger i videst muligt omfang at håndtere kontakten digitalt.

Biblioteker, haller og musikskolen: Kulturinstitutioner som svømmehaller, idrætshaller og biblioteker er lukket. For bibliotekerne gælder det, at Uddannelsessøgende i den betjente åbningstid kan afhente bestilte materialer og aflevere materialer på hovedbiblioteket i Multikulturhuset samt på bibliotekerne i Gråsten og Nordborg.


Det er en hård tid for kulturinstitutioner, hoteller, restaurationer og detailhandel. Jeg kan kun igen opfordre alle i Sønderborg Kommune til at støtte op om de lokale butikker, kulturinstitutioner, restauranter med flere ved at handle så meget lokalt som muligt, når alt lukker op igen-

Erik Lauritzen


Øvrige borgere får også mulighed for at afhente forudbestilte materialer og aflevere materialer i den betjente åbningstid på de tre lokationer. Der vil ikke være mulighed for at tage ophold i bibliotekslokalet eller lade sig inspirere af samlingerne på biblioteket. Der er udelukkende mulighed for afhentning af forudbestilte materialer og aflevering.

Musikskolen er lukket for fysisk fremmøde, men omlægger til virtuel undervisning. Professionelle idrætsudøvere kan fortsat anvende haller, som derudover er lukket for offentligheden, og al amatøridræt er lukket ned.

Annonce

Bak op

- Det er en hård tid for kulturinstitutioner, hoteller, restaurationer og detailhandel. Jeg kan kun igen opfordre alle i Sønderborg Kommune til at støtte op om de lokale butikker, kulturinstitutioner, restauranter med flere ved at handle så meget lokalt som muligt, når alt lukker op igen, siger Erik Lauritzen.

Niveauet for hjemsendelse af administrativt personale i kommunen ligner situationen i foråret. Der holdes åbent for digital og telefonisk betjening. Fysisk fremmøde bliver kun muligt efter forudgående aftale.

Den delvise nedlukning af Sønderborg Kommune gælder frem til og med den 17. januar 2021. Få yderligere information om den delvise nedlukning af Sønderborg Kommune kan man gå ind på hjemmesiden: sonderborgkommune.dk/delvis-nedlukning

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce