Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg får nyt 9000 kvadratmeter havecenter

Billigblomst i Kolding åbnede tidligere med 4000 kvadratmeter. Afdelingen i Sønderborg bliver på 9000 kvadratmeter. Foto: Peter Leth-Larsen
Billigblomst flytter ind på grunden, der tidligere husede JF-fabrikken. Nedrivningen går i gang først i det nye år og havecentret åbner først i 2021.
Annonce

Sønderborg: Plante- og havecenterkæden Billigblomst åbner et 9000 kvadmeter stort center i Sønderborg. Det skal ligge på grunden på Augustenborg Landevej, som tidligere husede JF Fabrikken. Grunden ejes af Hanssen Ejendomme, og direktør Michael Andersen fortæller, at nedrivningen af den tidligere fabrik begynder først i det nye år, og det ventes så, at Billigblomst åbner i begyndelsen af 2021.

Brian Reenberg er ejer af Billigblomst, og han kalder virksomheden for "plantebranchens svar på Ikea".

- Vores koncept er at tilbyde kunderne kvalitetsvarer til billige priser. I afdelingerne finder du haveplanter, stueplanter, afskårede blomster, palmer, spagnum, flis, gødning og haveredskaber. Vi har også en stor "10 kroners afdeling" og vi har krukker, fletkurve samt en afdeling med vin og møbler, siger brian Reenberg.

Han fortæller, at Billigblomst har et kæmpe julemarked, der er så spændende, at afdelingen i Kolding formår at trække kunder fra Tyskland. Det forventes da også, at en stor del af de kunder, som kommer til Sønderborg, vil komme fra Nordtyskland.

- Vi får mange henvendelser fra folk i hele Danmark, som spørger, om ikke vi kommer til deres by, og vi har da også planer om at etablere endnu flere centre. Nu blev det så Sønderborgs tur, fordi den helt rigtige mulighed bød sig. Vi glæder os til at blive en del af Sønderborgs handelsliv.

Adm. direktør Peter Bomholt

Annonce

Æ Gårne lukkede

Brian Reenberg lægger ikke skjul på, at lukningen af Æ Gårne er medvirkende til, at Sønderborg nu får et nyt plante- og havecenter, og adm. direktør Peter Bomholt supplerer:

- Vi får mange henvendelser fra folk i hele Danmark, som spørger, om ikke vi kommer til deres by, og vi har da også planer om at etablere endnu flere centre. Nu blev det så Sønderborgs tur, fordi den helt rigtige mulighed bød sig. Vi glæder os til at blive en del af Sønderborgs handelsliv.

Væksten i Billigblomst er så stor, at virksomheden for fjerde år i træk har modtaget Børsens Gazelle-pris. En gazelle er en virksomhed, som i løbet af fire regnskabsår hvert år har haft positiv vækst og samlet set mindst fordoblet omsætningen over de fire år.

Annonce

I flere år

Direktør Michael Andersen siger, at Hanssen Ejendomme i flere år har været i dialog med Billigblomst.

- Sønderborg får nu fornøjelsen af en af Danmarks hurtigst voksende detailkæder, lyder det fra Michael Andersen, der mener, at Billigblomst blive en destination for Sønderborg akkurat som Fleggaard er det for grænsehandlen.

- Et så stort plantecenter vil udover at servicere nærmiljøet tiltrække handlende fra et stort opland til gavn for de øvrige butikker i Øst, gågaden og byens oplevelsesøkonomi, siger Michael Andersen.

Lokalplanen for området blev vedtaget onsdag i byrådet, og Michael Andersen peger på, at en del af æren for, at det få dage efter vedtagelsen kan meldes ud, at en stor spiller kommer til Sønderborg, skal gives til det gode samarbejde, der har været med kommunen.

- Jeg er stolt over, at dygtige detailkæder ser potentialet i Sønderborg og bliver en del af den positive udvikling, byen er inde i, siger Michael Andersen og påpeger, at der skal ske en tilflytning til kommunen, hvis den positive vækst med nye arbejdspladser skal bevares.

- Vi får nu sat endeligt punktum for den triste påmindelse om, at mange arbejdspladser forsvandt sammen med JF-fabrikken. Rejsen med at skabe liv og arbejdspladser på grunden er begyndt, og jeg ser frem til den videre udvikling af grunden, siger Michael Andersen, der har andre virksomheder i spil til indflytning på grunden. Den nye bygning bliver på 27.000 kvadratmeter og Billigblomster sætter sig altså på en tredjedel. Det er planen, at yderligere tre til fire virksomheder skal have adresse på grunden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce