Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg får nyt matematikcenter

Nu får også Sønderborg et matematikcenter. PR foto

Matematikcenter leder lige nu efter frivillige, der er gode til matematik og som synes at unge skal have muligheden for at nå deres fulde potentiale i faget.

Sønderborg: Hvad er summen af 2/3 og 3/4? Og hvad afgør B-værdien i et andengradspolynomium? Det er blot nogle af de spørgsmål, som frivillige matematikhjælpere skal svare på, når lektiehjælpsorganisationen Matematikcenter åbner i Sønderborg den 7. november.

Matematikcenter er en organisation af frivillige, der tilbyder gratis lektiehjælp i matematik primært til elever, der har matematik i gymnasiet eller på VUC. Men alle er velkommen i lektiecaféen - også selvom man går i folkeskole eller læser matematik på et højere niveau end gymnasiet.

Lektiecaféen kommer til at foregå på Biblioteket Sønderborg i det nye multikulturhus på havnen. Matematikcenter er gratis og for alle. Organisationen leder lige nu efter frivillige, der er gode til matematik og som synes at unge skal have muligheden for at nå deres fulde potentiale i faget.

De frivillige skal have et højt niveau i matematik Det er ikke alle og enhver, der kan blive frivillige matematikhjælpere i Matematikcenter. For at blive taget i betragtning skal man som minimum have bestået matematik A fra en gymnasial uddannelse og kunne være i lektiecaféen to til fire gange om måneden. Det fortæller sekretariatsleder i Matematikcenter, Kathrine Predstrup, i en pressemeddelelse.

Annonce

I ni byer

- De frivillige skal kunne hjælpe med matematik op til A-niveau. Og så skal de have en evne til at sætte matematik ind i virkelighedsnære sammenhænge, der gør matematikken lettere at forstå for eleven. Det er helt sikkert en fordel, hvis man arbejder og anvender matematik i sit arbejdsliv. Men vigtigst af alt så skal man have en begejstring for matematik, som man ønsker at dele med andre, siger Kathrine Predstrup.

I dag driver Matematikcenter gratis lektiecaféer i ni byer. Eleverne, der bruger Matematikcenter, går i folkeskolens ældste klasser, i gymnasiet eller på voksenuddannelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce