Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg får snart sine torvedage igen

Markeret får plads på Kastanie Alle op imod Jernbanegade og vil foreløbig finde sted den første lørdag i måneden resten af 2020. Foto: Henrik Rath
Med kommunal støtte forsøger Sønderborg sig igen med torvedage fra 4. juli og derefter den første lørdag hver måned året ud.

Sønderborg: For år tilbage var der hver lørdag marked med mange boder på Kirketorvet i Sønderborg. Nu gøres et forsøg på – med kommunen som fødselshjælper og 60.000 kr. til opstart – at genoplive torvedage i Sønderborg og dermed muligheden for at købe lokale fødevarer og lokalt produceret håndværk. Interessen er fin op til den første markedsdag den 4. juli kl.10-13. 15 stande er tilmeldt.


Vi ved, at mange efterspørger et marked, hvor man kan sælge og købe hjemmedyrkede og hjemmelavede fødevarer, som har haft kort vej fra jord til bord, og kunsthåndværk. Nu agerer vi fødselshjælper og kan heldigvis konstatere en rigtig fin interesse. Det lover godt for, at markedet kan fortsætte efter 2020 med ”Made in Sønderborg” som dem, der driver det.

Charlotte Riis Engelbrecht (S)


Annonce

Det er Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, der som led i Handleplanen for Fødevarer iværksætter torvedagene. Siden beslutningen tidligere i år blev truffet, er de nødvendige tilladelser indhentet hos myndighederne.

Hver lørdag året ud

Borgerne har desuden haft mulighed for at forespørge om en stand, og det er der foreløbig 15, der har gjort. Ni af dem er med på den første torvedag. De vil blandt andet tilbyde frugt, grønt og krydderurter, frisk fisk, honning, uldvarer, is, betonvarer til haven, trædrejet håndværk, blomster, hjemmeavlet vin og slagtekaniner.

Markeret får plads på Kastanie Alle op imod Jernbanegade og vil foreløbig finde sted den første lørdag i måneden resten af 2020.

- Vi ved, at mange efterspørger et marked, hvor man kan sælge og købe hjemmedyrkede og hjemmelavede fødevarer, som har haft kort vej fra jord til bord, og kunsthåndværk. Nu agerer vi fødselshjælper og kan heldigvis konstatere en rigtig fin interesse. Det lover godt for, at markedet kan fortsætte efter 2020 med ”Made in Sønderborg”* som dem, der driver det, siger formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht (S).

Torvedagene arrangeres i et samarbejde mellem Sønderborg Kommune, Sønderborg Handel, Sekretariatet for Aktørudvalget og Made in Sønderborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce