Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg i top ti over bedste studiebyer

Sønderborg ligger i top ti over bedste studiebyer i Danmark. Det er tredje år i træk. Arkivfoto: Henrik Rath
For tredje år i træk er Sønderborg at finde i top ti over de bedste studiebyer i Danmark. Ud fra boligpriser, tryghed og faglighed ender Sønderborg på en samlet 9. plads.

Sønderborg: Hvert år skal tusindvis af unge til at vælge uddannelse og dermed også vælge, hvilken studieby de vil studere i.

Men hvad er det egentlig, der betyder noget for de kommende studerende i valget af studieby? I en undersøgelse lavet af studentum.dk, er det blandt andet tryghed, billige boliger og faglighed.

Her ender Sønderborg på en samlet 9. plads, og er dermed i top 10 for tredje år i træk.

Annonce

Fagligheden er en vigtig faktor for unges valg af studieby. I Studentums undersøgelse, er parametret "Faglighed" vurderet ud fra det faglige miljø, kvaliteten af undervisningen, samt det sociale miljø på uddannelsesstederne. Her indtager Sønderborg en flot 4. plads.

Billige boliger

Udover de gode uddannelsessteder i byen, er det også de billige boliger, der gør byen til en god studieby. En lejebolig koster i gennemsnit 60 kroner pr kvadratmeter i Sønderborg, hvilket sætter byen på en 2. plads over billigste boliger i Danmarks studiebyer.

Som ung studerende er økonomien vigtigt for ens studieliv, hvorfor Sønderborg er en oplagt by at bo og studere i.

De ti bedste studiebyer i 2021

Forud for kåringen har studentum.dk adspurgt unge over hele landet, hvad de prioritere når de leder efter deres kommende studieby. Det har resulteret i otte parametre, som studiebyerne er blevet bedømt ud fra: Gode karrieremuligheder, høj faglighed, følelsen af tryghed, billige boliger, studiejobs, gode transportmuligheder, sports- og fritidsaktiviteter og byliv.

Her er listen over Danmarks top 10 bedste studiebyer 2021.

  1. Aarhus
  2. Aalborg
  3. København
  4. Odense
  5. Vejle
  6. Bornholm
  7. Esbjerg
  8. Kolding
  9. Sønderborg
  10. Randers

En tredje vigtig grund til de unges valg af studieby er trygheden i byen. Ifølge Studentum.dk’s undersøgelse, er trygheden vigtig for den unge studerende, så de kan tage til og fra studie, samt tage ud om aftenerne med studievennerne i trygge rammer.

Tryghed er i undersøgelsen målt ud fra antal volds-, indbrud-, og seksualforbrydelser samt antal cykeltyverier. I 2019 var der kun 108 indbrud og kun 69 seksualforbrydelser i Sønderborg, hvilket er lavt sammenlignet med listens andre byer.

De tre parametre "Faglighed", "Billig bolig" og "Tryghed" er derfor nogle af de helt afgørende grunde til, at Sønderborg er det sikre valg af studieby for kommende studerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce