Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Kommune har købt Hulk: Er sendt til reparation hos kunstner

Skulpturen Hulk er den eneste skulptur i Augustiana Kunstpark, der har været en del af parken alle årene. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Mange har undret sig over hvor skulpturen af Hulk i Augustenborg Kunstpark er blevet af. Skulpturen er til reparation og vender tilbage i foråret.

Augustenborg: Hvor er Hulk?

Sådan har mange borgere spurgt sig selv, når de har gået en tur i Augustenborg Kunstpark. Skulpturen af Hulk har stået i parken siden 2008, hvor Augustiana Skulpturpark åbnede.

I december forsvandt den ellers så stærke Hulk. Det skyldes, at skulpturen var blevet slidt.

- Den var blevet slidt, fordi den har stået i parken så lang tid. Den var medtaget og stod ikke ordentligt fast. Så nu har vi sendt skulpturen over til sin "far", kunstneren Ole Lorin Rasmussen, siger Hanne Lundgren Nielsen, der er kunstkonsulent på Augustiana Kunstpark og Kunsthal.

Ole Lorin Rasmussen arbejder i forvejen med at renovere skulpturer for Slots- og Kulturstyrelsen.

Hanne Lundgren Nielsen forventer, at Hulk vender stærkt tilbage i løbet af foråret.

Annonce

En attraktion

Da Hulk kom til Augustenborg i 2008, var Augustiana et privat galleri. Nu er det Sønderborg Kommune, som driver stedet, og kommunen har derfor valgt at købe Hulk af kunstneren for 43.000 kroner.

Det besluttede udvalget for kultur, idræt, handel og turisme før jul.

- Hulk har været en attraktion for Augustenborg fra dag ét. Derfor har vi købt skulpturen for at sikre, at Hulk bliver i Augustiana. Det indebærer, at vi reparerer den, så Hulk kommer stærkt tilbage, siger Stephan Kleinschmidt, (Sl.P.), der er udvalgsformand.

De 66.000 kroner til restaureringen kommer fra en pulje til renovering af kunstværker i kommunen.

- Der er mange, der forbinder Hulk med Augustenborg, og der mange, der tager selfier med ham. Derfor er det værd at bruge de penge på ham, siger Stephan Kleinschmidt.

Hulk blev til i billedhuggersalen på Kunstakademiet i København fra 2001-2002. Hulk blev første gang udstillet i Zoologisk Have, herefter kom Hulk til Værløse, hvor den blev stjålet af en gruppe unge mennesker og siden leveret tilbage - uden dramatik. Hulk kom derefter til et galleri i Bogense.

Den grønne Hulk flyttede med galleriet i 2008, da det flyttede til Augustiana. Hulk er blevet malet og renoveret to gange undervejs af kunstneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce