Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg overvejer: Spejderne vil gerne have en ny stor lejr

Borgmester Erik Lauritzen(S) var selv med spejdertørklæde, da han besøgte den stor lejr på Kær Vestermark i 2017. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Efter stor tilfredshed med afviklingen af Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg, er der nu en ny forespørgsel fra spejderkorpset om en tilsvarende om seks år.
Annonce

Sønderborg: Sønderborgs befolkning blev mere end fordoblet, da omkring 37.000 spejdere og ledere fra hele verden i sommeren 2017 indtog Kær Vestermark en uges tid.

- Nu har vi så fået en forespørgsel til fra spejderbevægelsen, om vi ville have lyst til at være vært igen om seks år. Vi har ikke sagt nej, men givet et foreløbigt ja med ønske om at vide mere. Det skal dog ikke komme til at koste det samme som for tre år siden, understreger borgmester Erik Lauritzen(S), som netop har været med til at behandle sagen på et møde i økonomiudvalget.

Prisen var i 2017 på 37 mio. kroner, og forud var der delte meninger om det fornuftige i at bruge så mange penge på lejren.

Annonce

Budgettet holdt

I 2014 godkendte byrådet budgettet på de 37 millioner. De seks millioner skulle komme fra fonde, og i alt kom der 4,26 millioner fra Bitten og Mads Clausens Fond, Linak og Region Syddanmark. Bitten og Mads Clausens Fond gav i alt 6,6 millioner, som var øremærket etableringen af en permanent sceneplads samt stisystemer på Kær Vestermark. Men en del af disse penge gik til udvikling af Kær Vestermark, som ikke var nødvendig for lejren. Derfor tæller de penge ikke med i budgettet for lejren, selvom der kom knap 7,9 millioner i støtte. Derfor manglede der knap to millioner i budgettet.


Nu har vi så fået en forespørgsel til fra spejderbevægelsen, om vi ville have lyst til at være vært igen om seks år. Vi har ikke sagt nej, men givet et foreløbigt ja med ønske om at vide mere. Det skal dog ikke komme til at koste det samme som for tre år siden.

Borgmester Erik Lauritzen(S)


En eventuel gennemførelse af spejderlejren igen vil derfor ikke kræve samme udgiftsniveau, da en del af beløbet var en engangsudgift.

Hvis corona ellers tillader det, skal den store spejderlejr i 2022 gennemføres i naturområdet Hedeland, der strækker sig over de tre sjællandske kommuner Høje-Taastrup, Greve og Roskilde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce