Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg skal modtage flygtningebørn

Sønderborg skal have lov til at modtage flygtningebørn, mener Nils Sjøberg, Radikal folketingskandidat i Sønderborg Kredsen. Foto: Arkiv
Annonce

LÆSERBREV: Det er den eneste rigtige beslutning, når et flertal i Sønderborg byråd nu er indstillet på at modtage uledsagede flygtningebørn fra græske flygtningelejre. Det er derimod dybt forargeligt og beskæmmende, at den socialdemokratiske regering afviser Sønderborg Kommunes eget ønske om at få lov til at tage imod blot et par enkelte af de udsatte børn.

Dermed udtrykker Mette Frederiksens socialdemokratiske regering den samme umenneskelige foragt overfor de udsatte børn, som DF og Venstre i Sønderborg byråd også gør. Det er for mig at se uforståeligt, at regeringen og Venstre vil gå så langt for at tækkes DF's højrefløjs vælgere, at de ikke vil hjælpe de svageste og mest udsatte uledsagede flygtningebørn.


Det er for mig at se uforståeligt, at regeringen og Venstre vil gå så langt for at tækkes DF's højrefløjs vælgere, at de ikke vil hjælpe de svageste og mest udsatte uledsagede flygtningebørn.

Nils Sjøberg, Radikal folketingskandidat i Sønderborg Kredsen


Efter brandene i den græske lejr Moria på Lesbos er behovet for at hjælpe de sårbare flygtningebørn kun blevet endnu mere relevant. 12.000 børn og voksne er efterladt uden mad og drikke eller tag over hovedet på den græske ø.

Derfor bør Danmark naturligvis hjælpe og tage ansvar på lige fod med blandt andet Norge.

Jeg har derfor kontaktet den radikale folketingsgruppe for at få den til at bakke op om det flertal i Sønderborg byråd, som har anmodet om at få lov til at følge deres moralske ansvar og tage imod flygtningebørnene. Jeg har også opfordret til, at man får lavet en forespørgelse i Folketinget, som kan få belyst, hvad Danmark kan gøre. Samtidig vil jeg opfordre alle til at fortsætte arbejdet for at hjælpe de uledsagede børn både i Sønderborg byråd og i resten af Danmark, så Danmark kan leve op til sin internationale forpligtigelse. Det bør vi gøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce