Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg: Smitten falder trods mere genåbning

Kø foran teststedet på Perlegade i Sønderborg Kommune. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Den seneste uge er 23 personer blev smittet med covid-19. En enkelt dag var slet ingen smittede.

Sønderborg: For en uge siden så det ud til, at Sønderborg Kommune havde kurs mod ny lokal nedlukning, da antallet af ny smittede var fordoblet. Men faktisk er det gået lige modsat: Fra 42 smittede i løbet af de seneste syv døgn til nu 23 smittede.

18. april blev ingen personer i kommunen testet positiv for covid-19. De øvrige dage siden 17. april har antallet ligget på mellem tre og seks personer. De seneste to dage har Statens Serum Institut dog kun registreret en enkelt smittet om dagen.

Men alligevel skal byrådet onsdag 28. april vedtage en plan for, hvordan kommunen hurtigt kan lukke ned for aktiviteter, hvis smittetallet igen stiger. Det skyldes den rammeaftale, regeringen har indgået med en række af Folketingets partier, som giver kommunerne magt til hurtige lokale nedlukninger.

Annonce

Data kl. 12.30

Byrådet skal beslutte, om man vil lade kommunens krisestab stå med opgaven. I så fald skal Sønderborg Kommunes sundhedschef Michael Skriver Hansen dagligt vurdere, om krisestaben skal indkaldes, når han kl. 12.30 får nye data fra Statens Serum Institut over antallet af smittede, og hvilke sogne, de bor i.

For fremover skal sogne, der har over 20 smittede indenfor de seneste syv dage, en positivprocent på to samt en incidens på 400 incidens lukkes ned. Incidensen er antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere.

Hele kommunen skal lukkes ned, hvis incidenstallet stiger til over 200. Nedlukningen gælder alle grundskoler, alle SFO’er og klubtilbud, alle ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner, samt alle lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, idræt, forenings-eller fritidsaktiviteter i sogne.

Kværs, Adsbøl og Ulkebøl sogne har lige nu det højeste smittetal i kommunen, men ingen af de tre sogne er i fare for at blive lukket ned.

Tre med mest smitte

Adsbøl: Incidens på 322. 2 nye smittede indenfor syv døgn.

Kværs: Incidens på 211. 2 nye smittede indenfor syv døgn.

Ulkebøl: Incidens på 122. 7 nye smittede indenfor syv døgn.

Incidensens er antallet af smittede indenfor de seneste syv døgn pr. 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce