Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Statsskole genåbner i dag

Rektor Ole Kamp Hansen er klar til at genåbne Sønderborg Statsskole onsdag. Arkivfoto: Claus Thorsted
En klasse fra 3.g og nogle enkelte lærere skal blive hjemme, indtil de har fået en negativ corona-test.
Annonce

Sønderborg: Statsskolen i Sønderborg genåbner for sine elever onsdag efter at have været lukket tirsdag. Ledelsen valgte at lukke skolen tirsdag, da en elev i 3.g mandag eftermiddag fik konstateret covid-19.

- Da vi fik meddelelsen i aftes, kunne vi ikke nå at lokalisere smittekæderne. Eleven kunne have været på valghold med andre klasser, så vi kunne ikke nå at afdække det på en forsvarlig måde. Myndighederne har heller ikke døgnåbnet, derfor valgte vi at lukke skolen tirsdag. Det var en god beslutning, siger rektor Ole Kamp Hansen.

Tirsdag har ledelsen brugt på at informere elever og lærere. Ole Kamp Hansen oplyser, at den smittedes klasse samt nogle enkelte lærere skal blive hjemme, indtil de har fået en negativ corona-test. Klassen får virtuel undervisning, indtil de kan komme i skole igen. Enkelte andre klasser vil også få virtuel undervisning, da deres lærere skal testes.

Annonce

Hel klasse testet

Alle eleverne i den berørte klasse havde selv taget initiativ til at blive testet, inden skolen fik fat i dem tirsdag.

- Jeg er stolt af den berørte klasse, da alle enten mandag eller tirsdag havde fået lavet en test, inden vi ringede til dem. Det viser, at det er nogle meget ansvarsbeviste unge mennesker, som af hensyn til skolen, familie og pårørende var hurtige til at få lavet en test. Der er ros fra mig til eleverne, siger Ole Kamp Hansen.

Tirsdag eftermiddag var der ikke kommet svar på elevernes coronatests.


Det viser, at det er nogle meget ansvarsbeviste unge mennesker, som af hensyn til skolen, familie og pårørende var hurtige til at få lavet en test.

Ole Kamp Hansen, rektor


En musiker i Sønderjyllands Symfoniorkester fik i sidste uge også en positiv test, mens resten af musikerne blev testet negative. Orkestret kunne derfor holde sine åbningskoncerter som planlagt torsdag og fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce