Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Sygehus er landets bedste

I december 2010 blev Sønderborg Sygehus også kåret som landets bedste. Det blev fejret i forhallen med masser af mennesker, hvilket ikke kommer til at ske denne gang. Arkivfoto: Timo Battefeld
Nyhedsmediet Dagens Medicin kårer Sønderborg Sygehus som Danmarks bedste blandt de små sygehuse. Særligt på fire områder er behandlingen i top.
Annonce

Sønderborg: Når det gælder anæstesi, behandling af navlebrok og arbrok, lungesygdommen KOL og apopleksi ligger Sønderborg Sygehus helt i top. Men også på mange andre punkter klarer sygehuset sig flot i sammenligning med andre sygehus.

Så flot, at sygehuset nu er udpeget til Danmarks bedste blandt de små sygehuse af nyhedsmediet Dagens Medicin, som hvert år sammenligner sygehuse og deres afdelinger på en lang række forhold.

Dagens Medicin undersøger f. eks, hvor tilfredse patienterne er med behandlingen, og hvor hurtigt de ansatte er til at stille en diagnose og sætte den rette behandling i gang, så patienten bliver rask uden varige mén.

Annonce

Ros til alle

Sidste år opnåede Sønderborg Sygehus en andenplads, kun slået på målstregen af Silkeborg Sygehus, der har haft førstepladsen gennem en del år. Det er 10 år siden, Sønderborg Sygehus sidst blev kåret som landets bedste blandt de små sygehuse.

- Det er ikke noget, man kommer sovende til. Jeg er klar over, at der ligger meget hårdt, målrettet og professionelt arbejde bag kåringen, så jeg vil benytte lejligheden til at rose alle, der har været med til, at det her er lykkes for os, siger Peter Fosgrau, administrerende direktør på Sygehus Sønderjylland.


Det er ikke noget, man kommer sovende til. Jeg er klar over, at der ligger meget hårdt, målrettet og professionelt arbejde bag kåringen

Peter Fosgrau, adm. direktør på Sygehus Sønderjylland


I december 2019 blev neurologisk afdeling på Sønderborg Sygehus kåret som landets bedste til behandling af hjernesygdomme. Det glæder den ledende overlæge Harald Floer, at det er lykkedes at fastholde førerpositionen på et af afdelingens specialer, apopleksi-behandling:

- Vi har løbende fokus på området. Hver måned analyserer vi, hvordan det er gået vores patienter for at se, hvad vi kan forbedre, forklarer han.

Personalet står således klar foran indgangen, når en ambulance med en formodet apopleksiramt patient ruller op foran sygehuset. For jo hurtigere, en patient bliver undersøgt og får blodfortyndende medicin, jo større er chancerne for, at vedkommende kan undgå varige hjerneskader.

Annonce

Vigtig anerkendelse

Sygehusdirektør Peter Fosgrau forventer ikke, at førstepladsen vil få patienter i andre egne af Danmark til at valfarte til Sønderborg.

- Jeg tror, de fleste patienter forventer god behandling uanset hvilket sygehus, de behandles på. Men for personalet betyder førstepladsen meget. Det er en stor anerkendelse. Ja, så håber jeg, at også lokalbefolkningen vil synes, at det er dejligt. For Sønderborg Sygehus ER et godt lokalt sygehus, understreger han.

Sygehus Sønderjylland er nu gået i tænkeboksen for at finde ud af, hvordan man markerer førstepladsen på festlig vis i en tid med corona og afstandskrav. Det vil foregår udenfor.

Først flere gange

Sygehuset i Sønderborg bliver målt på i alt 20 forskellige behandlingsområder, hvor kvalitet og standard ligger på et gennemgående flot og højt niveau.

Sygehus Sønderjylland er ikke uvant på førstepladser. I 2019 blev neurologisk afdeling i Sønderborg også fremhævet som landets bedste inden for demens- og apopleksi, mens behandlingen af sklerosepatienter høstede en andenplads.

I 2017 var det sygehusets behandling af patienter med tarmkræft, der fik en førsteplads. Behandlingen foregår dels i Aabenraa, dels i Sønderborg. For nylig har også kirurgisk afdeling i Aabenraa fået en førsteplads.

I 2015 vurderede Dagens Medicin, at Sønderborg Sygehus gav landets bedste behandling for hjertesvigt, lungekræft, intensiv behandling, inkontinens, modermærkekræft og prolaps.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce