Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg: Vi bør have energiklyngen

Internationale aktører har været  klimakonference på Alsion, og borgmester Erik Lauritzen vil nu have fremtidens energiklynge placeret i Sønderborg. Timo Battefeld
Borgmester Erik Lauritzen (S) har skrevet til uddannelses- og forskningspolitikere samt forskningsminister Ane Halsbo-Jørgensen (S) for at presse på, så der placeres en energiklynge i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: En af de kommende erhvervsklynger er en energi-teknologiklynge, og den bør placeres i Sønderborg.

Det arbejder borgmester Erik Lauritzen (S) og andre politikere i Sønderborg for, og borgmesten har netop inviteret politikere i Uddannelses- og Forskningsudvalget en tur til Sønderborg for at høre mere.

12 klynger skal drive innovations- og udviklingsprojekter indenfor en række erhvervssektorer i Danmark. Erik Lauritzen (S) har tidligere skrevet til forsknings- og uddannelsesminister Ane Halsbo-Jørgensen (S) for at få placeret en klynge i Sønderborg. Nu får en bredere kreds af politikere altså invitationen og ønsket om en energiklynge i Sønderborg.

Borgmesteren nævner i brevet til udvalgets medlemmer, at Sønderborg Kommune allerede nu er langt fremme med energirigtige løsninger i samspil med Sønderborg-områdets virksomheder.

- Hvis man mener det alvorligt med et Danmark i bedre balance, så bør man tage det alvorligt og sørge for at få placeret erhvervsklyngerne geografisk rundt om i hele landet. Ja, der bør vel placeres mindst fire-fem klynger i Jylland. Her han man virkelig en oplagt mulighed for at placere dem rundt om i hele landet, siger Erik Lauritzen til JydskeVestkysten.

- Ellers fortsætter centreringen af indsatsen af erhvervsudviklingen omkring de fire store universitetsbyer i stedet for at sprede den. Det kan man undgå ved at placere energi-teknologiklyngen i universitetsbyen Sønderborg, der har enormt meget at byde på. Det er klart, at Esbjerg også har noget at byde på indenfor energi, men jeg vil nu slås for det kommer til Sønderborg, siger Erik Lauritzen.

Annonce

Kan bo i Alsion

I brevet skriver borgmesteren:

"Sønderborg-området har fastlagt en målsætning, der siger, at Sønderborg-området skal være CO2-neutral i 2029. Og det går godt. I 2020 har Sønderborg-området allerede nået en reduktion på 44 procent, og målet om at blive CO2-neutral indfries i 2029."


Hvis man mener det alvorligt med et Danmark i bedre balance, så bør man tage det alvorligt og sørge for at få placeret erhvervsklyngerne geografisk rundt om i hele landet. Ja, der bør bel placeres mindst fire-fem klynger i Jylland. Her han man virkelig en oplagt mulighed for at placere dem rundt om i hele landet.

Erik Lauritzen (S), borgmester


Og han skriver videre:

"Meget af dette handler om energieffektiviseringer og innovative løsninger. Sønderborg Kommune er hjemsted for nogle af Danmarks største globale cleantech- og industrivirksomheder, og 60 procent af industrivirksomhederne i kommunen beskæftiger sig med energiløsninger. Der er allerede en afdeling af Energy Cluster Denmark i Sønderborg Kommune, fordi 5000 medarbejdere er beskæftiget inden for Energy Cluster Denmarks fokusområder."

Han skriver også, at byen har faciliteter til at huse klyngen på Alsion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce