Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderjyllands Kunstskole flytter ind i gågaden

Der flytter kunst ind i dette lokale i løbet af juni. Foto: Katrine Lund Walsted
Sønderjyllands Kunstskole på havnen har fået mulighed for at låne en tom butik i Perlegade. Skolen vil fylde butikken med kunst, events og undervisning.
Annonce

Sønderborg: I 2,5 år har Sønderjyllands Kunstskole holdt til i toppen af Multikulturhuset på havnen i Sønderborg. Men i løbet af juni flytter skolen i en periode ind til midtbyen igen. Den sønderjyske skole har nemlig fået lov til at låne et butikslokale, der står tomt i Perlegade.

- Vi gør det for at sætte fokus på skolen, som man måske ikke lægger mærke til i Multikulturhuset. Vi vil lave events, udstillinger, og eleverne på sommerbilledskolen kan arbejde i lokalet en dag i løbet af deres kursus. Det kommer til at synliggøre skolen, siger Søren Møller, der er underviser på Sønderjyllands Kunstskole.

Butikken ligger i den øvre ende af Perlegade. Her holdt frisøren Salon Thomsen til indtil april i år. Det første, der sker i butikken er, at kunstneren Jacob Clausen fra Sønderborg skal lave en udstilling i butikken. Jacob Claussen var elev på skolens BGK Syd i 2017-2018, og i august skal han begynde på kunstakademiet i Amsterdam.

På grund af coronakrisen gik frisørsalonen i lokalet konkurs. Min mor vil gerne bidrage til gadelivet, og hun tog derfor kontakt til Sønderjyllands Kunstskole og tilbød dem at flytte gratis ind i lokalet. Hun gør det for at skabe gadeliv og for at støtte kunstskolen, der ikke har midler til at flytte ind på gågaden. Som udlejer er man her også for at gøre gavn i gaden.

Paul Thomsen, ejendomsadministrator

Annonce

Udlejer vil skabe liv

Coronakrisen satte i foråret en stopper for kunstskolens lange og korte kurser for både voksne, børn og unge.

- Foråret er heldigvis lavsæson for os. Så vi kommer ud af det med skindet på næsen. Men det er ikke væltet ind med tilmeldinger til vores BGK-linje. Derfor bliver det godt at komme ud i bybilledet, siger Thomas Lunau, der er kunstskoleleder.

Skolen har fået lov til at låne lokalet gratis af ejeren, Mary Thomsen, som har flere ejendomme i midtbyen. Det er sønnen, Paul Thomsen, der administrerer ejendommene.

- På grund af coronakrisen gik frisørsalonen i lokalet konkurs. Min mor vil gerne bidrage til gadelivet, og hun tog derfor kontakt til Sønderjyllands Kunstskole og tilbød dem at flytte gratis ind i lokalet. Hun gør det for at skabe gadeliv og for at støtte kunstskolen, der ikke har midler til at flytte ind på gågaden. Som udlejer er man her også for at gøre gavn i gaden, siger Paul Thomsen.

Udlejer og skolen har aftalt, at skolen kan være i lokalet, indtil det bliver udlejet igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce