Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderjysk gourmetrestaurant nomineret i fornemt selskab

Til venstre står stjernekokken Jesper Koch, som gourmetrestaurant åbnede sin på 17. etage i Hotel Alsik for lidt over et år siden. Til højre er Peter Rødsgaard, der er Hotel Alsiks øverste køkkenchef. Pr-foto.
Stjerne kok fra restaurant Syttende i Sønderborg kan vinde pris for sine evner til at lave retter med gris.
Annonce

Sønderborg: Det er kun Jesper Kochs egen fantasi, der sætter grænser, når han laver mad med gris. Det mener kokken i hvert fald selv.

Og hans gode evner til at få grisen til at smage vidunderlig har nu resulteret i, at han er en blandt fem nominerede til prisen ’Årets Ret med Gris 2020’.

- Grisen er kødets konge. Det har jeg agiteret for i 20 år. Den har det hele. Du kan tilberede den på et hav af måder, og skulle jeg vælge ét dyr, jeg måtte arbejde med, skulle det være grisen. Den byder på langt mere end de gængse udskæringer, man ser i supermarkedet. Gris har en særlig syre og sødme, som jeg ikke finder i andet kød, siger Jesper Koch fra restaurant Syttende i Sønderborg i en pressemeddelelse.

De 5 nominerede restauranter og kokke

Brian Mark Hansen, Søllerød Kro

Alan Bates, Studio

Jesper Koch, Syttende

Daniel McBurnie, Lyst

Kasper Hasse, Falsled Kro

Det er Landbrug & Fødevarer, som uddeler prisen. Foruden gourmetrestauranten, som har adresse på 17. etage hos Hotel Alsik, er Lyst i Vejle, Falsled Kro i Millinge, Studio i København og Søllerød Kro i Holte nominerede til at modtage prisen.

Konceptet har i år måttet gentænkes grundet corona. Det betyder, at dommerpanelet har rejst rundt og smagt på retterne hos de fem nominerede restauranter. Tidligere har kokkene været samlet på en lokation, hvor de hver især har serveret deres retter for dommerne.

Om Jesper Kock løber af med prisen offentliggøres først den 30. november.

De fem jury-medlemmer

Francis Cardenau (Kok)

Svend Rasmussen (TV-vært, kok og madanmelder TV2)

Helle Brønnum Carlsen (forfatter, madanmelder Whiteguide, Børsen & Politiken)

Mikkel Maarbjerg (forfatter, kok og direktør i Maarbjerg & Kirk)

Anders Nicolajsen (L&Fs Markedskonsulent for Gastronomi & Foodservice)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce