Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderjysk Pigekor risikerer at miste mindst 34.000 kroner

Mette Rasmussen håber, at de sidste 16.000 kroner kommer i hus. Arkivfoto: Jens Eilertsen
Sønderjysk Pigekor forsøger sig med crowdfunding for at få penge til nye nederdele. Der er 34.000 kroner på kontoen, men hvis ikke der står 50.000 ved indgangen til november, er alle pengene tabt.
Annonce

Sønderborg: Sønderjysk Pigekor og Drengekor har i år mistet omkring 200.000 kroner som følge af corona, og nu risikerer koret at miste yderligere mindst 34.000 kroner.

Situationen er den, at pigekoret ikke kunne finde penge til nye nederdele og vedligeholdelse af eksisterende nederdele, og derfor valgte kunstnerisk leder Mette Rasmussen at prøve crowdfunding hos Spar Nord. Spar Nord gav 9000 kroner og beløbet er i skrivende stund vokset til  34.000 kroner. Crowdfundingen udløber ved udgangen af oktober, og er der ikke 50.000 kroner på kontoen, er alle pengene tabt - og det er næsten ikke til at bære, siger Mette Rasmussen.

Annonce

Sangere strømmer til

- På trods af coronaen har vi stor søgning til koret og vi  har aldrig haft flere sangere som nu. I starten af krisen mistede vi mange af de små piger - dem kunne vi jo ikke finde noget til, og de fandt ud af, at de kunne gå til ridning og spille bold. De ældre piger kunne vi bedre holde fast ved, for vi havde jo koncert med Efterklang og lavede videoer, siger kunstnerisk leder Mette Rasmussen.

Sønderjysk Pigekor trådte i foråret op med bandet Efterklang. Foto: André Thorup

Nu er situationen imidlertid den, at mange små piger er vendt tilbage til korene - blandt andet gennem optagelsesprøver. Faktum er, at der er 225 sangere mod cirka 210 samme tid sidste år. Dertil kommer de 70 tidligere sangere, som er samlet i South Denmark Female Choir. Det var koret, som skulle have været til træf i Italien, men som måte afl som skulle have været til kortræf i Italien. Det kor eksisterer stadig, og det samlede antal sangere snuser altså til 300 - 90 flere end for et år siden. Det er derfor, der er brug for penge til nederdele.

Man kan støtte via Sønderjysk Pigekors og Drengekors facebookside eller via Spar Nord crowdfunding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Ugeavisen Sønderborg

Endnu en stor smittestigning i Esbjerg og Aabenraa: Fem andre kommuner holder status quo

Ugeavisen Sønderborg

Smittestigning over weekenden sender nye kommuner over den kritiske grænse - men der er godt nyt i Sønderborg

Annonce