Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderjysk sangerinde nomineret til Gaffa-Prisen

Rikke Thomsen har hele sit liv fundet tryghed i musikken. Arkivfoto: Timo Battefeld
29-årige Rikke Thomsen er blevet landskendt for sine sønderjyske sange. Nu er hun en af de fem nominerede til Gaffa-Prisen som Årets nye danske navn.
Annonce

Blans: I april 2019 udgav sangerinden Rikke Thomsen cd'en "Omve'n Hjemve" med sønderjyske sange. Siden er det gået stærkt for den 29-årige kvinde, der er vokset op i Blans og Vester Sottrup.

Hun er blevet landskendt for at sætte sønderjyske ord på livets besværligheder og finurligheder. Nu er hun en af de fem nominerede til Gaffa-Prisen 2021 som Årets nye danske navn.

I september 2019 blev sangerinden hædret af Modersmål-Selskabet, som gav Rikke Thomsen Modersmål-Prisen som en påskønnelse for særlig fremragende anvendelse af et sprog efter selskabets ideal: Klart, udtryksfuldt og varieret.

Rikke Thomsen var den yngste modtager af prisen nogensinde, og hun kom i selskab med tidligere modtagere som Niels Hausgaard, Steffen Brandt, Per Vers og Søren Ulrik Thomsen.

I januar 2020 var hun en af de udvalget sønderjyder, som skulle repræsentere Sønderjylland som gæst, da der var gallaforestilling i Det Kongelige Teater i København i anledning af 100-året for Genforeningen.

Samme måned spillede Rikke Thomsen til åbningen af Sønderborg Slots nye udstilling "100 år med Danmark - Sønderjylland siden Genforeningen". Her spillede hun blandt andre for prinsesse Bennedikte, som åbnede udstillingen.

Da DR1 i juni 2020 markerede Genforeningen med liveudsendelsen "Vi fejrer Sønderjylland – Live fra Dybbøl", var Rikke Thomsen en af de optrædende sammen med Sønderjysk Pigekor og statsminister Mette Frederiksen.

Rikke Thomsen er i sin kategori Årets nye danske navn med i et stærkt felt af nominerede, som er Benjamin Hav, Hugorm, Jung og Andreas Odbjerg.

Det er musikmagasinet Gaffa, der uddeler i alt 17 Gaffa-Priser 2021 torsdag den 4. marts ved et show på TV 2.

I 2019 blev Rikke Thomsen hædret med Modersmål-Prisen, som blev uddelt på Eckersberg Friskole, hvor sangerinden gik i skole. Arkivfoto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce