Annonce
Ugeavisen Sønderborg

SønderjyskE køber svensk back med vild statistik

SønderjyskE får en ny svensker på holdkortet til sommer. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Hullet efter Jon Andersen kommer ikke til at stå gabende tomt. SønderjyskE køber den svenske højreback, Andreas Lang, fri fra Alingsås. Han kommer til klubben til sommer.

Håndbold: Statistikker i håndbold fortæller ofte kun den halve sandhed, men hvis statistikkerne er bare nogenlunde præcise, kan det være noget af en guldklump, SønderjyskE har købt i svenske Alingsås.

Klubben har allerede sikret sig en afløser for Jon Andersen, der forlader SønderjyskE til sommer, og som JydskeVestkystens skrev allerede tirsdag er købt fri af den tyske bundesligaklub, Frisch auf Göppingen. Tyskerne bekræftede handlen onsdag.

Navnet på den kommende SønderjyskE-spiller er Andreas Lang. Kort og godt.

24-årige Lang spiller højreback for Alingsås, og det gør han så godt, at han statistisk set er ligaens bedste spiller i denne sæson.

Andreas Lang har scoret 104 mål i 19 kampe og haft næstsidste hånd på 58 yderligere scoringer. Dette placerer ham indtil videre på årets hold i ligaen – i øvrigt sammen med en tidligere SønderjyskE-profil, stregspilleren Adam Nyfjäll fra IFK Kristianstad.

Alingsås ligger aktuelt nummer fire i den svenske liga.

- Siden, det stod klart, at vi mister Jon Andersen til sommer, har vi kigget efter alternativer til højre back-positionen, og vi har fundet en meget spændende afløser i form af Andreas Lang. Vi er meget glade for, at Andreas Lang har valgt SønderjyskE som sin næste klub, for han kunne godt have sprunget den danske liga over og taget skridtet videre ud i Europa, hvis han havde ønsket det, siger SønderjyskE-sportsdirektør Simon Lindhardt i en pressemeddelelse.

Annonce

Endnu en kommende stjerne

Lindhardt mener, at SønderjyskE lukrerer på, at andre spillere har brugt klubben som springbræt til større ligaer og landsholdsudtagelser.

- Vi kan godt tillade os at være stolte over, at en spiller, der har tilbud fra flere klubber fra store ligaer i Europa, vælger SønderjyskE og endda viser, at han tror så meget på projektet, at han indgår en aftale på tre år. Når det har været muligt, skyldes det også, at vi har vist, at vi kan udvikle spillere som Magnus Gullerud, Anders Zachariassen, Oskar Sunnefeldt og nu Jon Andersen, som kan tage skridtet videre til store udenlandske klubber.

- Andreas Lang har mange kompetencer i angrebet, og det vidner hans statistikker i Sverige også om. Spillemæssigt passer han perfekt ind hos os, da han mestrer mange forskellige skudvarianter lidt tættere på forsvaret, så han på den måde er et godt match med Marcus Dahlin på højre back, som har et stærk våben fra den lidt længere distance, siger Lindhardt.

Andreas Lang har de seneste tre sæsoner spillet europæiske kampe med sin nuværende klub.

Han har fået en treårig kontrakt og tiltræder i SønderjyskE den 1. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce