Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Se opdateret liste: Disse syd- og sønderjyske sogne er i risiko for at lukke ned

Hvis et sogn opfylder tre kriterier, nedlukker det automatisk, og det går blandt andet ud over skolerne. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Ølgod Sogn i Varde Kommune er lukket ned, men listen over sogne, der kan komme i farezonen, er blevet meget større.

Nedlukninger: Det er fortsat kun et enkelt sogn i Syd- og Sønderjylland, som er lukket ned. Det har Ølgod Sogn i Varde Kommune nemlig været siden onsdag den 21. april.

Men der er flere andre sogne, som ligger i risikozonen for også at blive ramt. Statens Serum Institut er nemlig for nylig begyndt at opdatere de daglige coronatal helt ned på sogneniveau, og hvis et sogn opfylder alle følgende tre kriterier, bliver det automatisk lukket ned: Incidenstallet skal være over 400 smittede per 100.000 indbyggere, der skal være mindst to procent af de testede, der er positive, og der skal være flere end 20 smittede i den seneste uge.

I Varde opfylder Ølgod altså alle tre kriterier, og kommunen har lige nu også tre andre sogne, som opfylder to af kriterierne. Det gælder Lunde, Billum og Blåvandshuk sogne.

Annonce

Men også i Billund, Esbjerg, Vejen og Kolding kommuner er der hvert et sogn, som opfylder to ud af tre kriterier. Det drejer sig om henholdsvis Stenderup Sogn, Spandet Sogn, Læborg Sogn og Sønder Stenderup Sogn.

Derudover opfylder en række sogne i landsdelen et enkelte kriterie: Udbjerg Sogn i Tønder Kommune, Lintrup Sogn i Vejen Kommune, Jerne Sogn i Esbjerg og Varde Sogn.

Hvis alle kriterier for en nedlukning er opfyldt, betyder det, at grundskoler, klubtilbud, uddannelsesinstitutioner, kulturaktiviteter samt lokaler, hvor der udøves idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter skal lukke ned i mindst en uge. Derudover kan kommunerne også vælge at lukke butikker og serveringssteder ned.

I alt er ni sogne i Danmark nedlukket lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce