Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Skanlux: Vi gør vores for at mindske gener

Flere sommerhuse er under opførelse ved Mommark. Foto: Katrine Lund Walsted 
Firmaet Skanlux har oplevet stor interesse for især større poolsommerhuse i Mommark.

Mommark: Bjørn Krogh Andersen, der er direktør og indehaver af Skanlux, forstår ikke grundejerforeningernes kritik af de nye sommerhuse i Mommark.

- Vi har gjort vores for at mindske generne for beboerne. Vi brugte ret mange penge en midlertidig kørevej for at skåne beboerne i byggemodningsfasen. Det er ikke noget, vi var forpligtiget til, men vi gjorde det på eget initiativ for at skåne området, mens der blev kørt med store mængder byggematerialer, siger Bjørn Krogh Andersen.

Den midlertidige byggevej er nu nedlagt, da landmanden skal bruge sin mark.

Annonce

- Nu kører vi gennem sommerhusområdet, og det er et vilkår og en præmis, når der sker udvikling. Sønderborg Kommune har givet tilladelse til den udstykning, så jeg synes ikke, man skal rette kritikken mod os. Vi opfører os ordentligt. Sommerhusene giver også positive effekter i lokalområdet som flere overnatninger og arbejdspladser, siger Bjørn Krogh Andersen.

Populære poolhuse

Bjørn Krogh Andersen oplyser, at der har været stor interesse for området og især de større poolhuse. Derfor forventer han, at byggeriet ikke vil strække sig over en lang periode.

- Den meget tunge trafik i forbindelse med byggemodning er vi ovre. Nu er det kun byggeriet af husene, der mangler. Vi bygger hvert hus, når de er solgt til private. Husene har været utroligt populære hos vores købere, så jeg håber, at byggeperioden hurtigt er overstået. Jeg tror, alt er solgt om et halvt til et helt år, Bjørn Krogh Andersen.

Ifølge Sønderborg Kommunes forvaltning følger kommunens vejtilsyn situationen.

- Vejtilsynet har været i dialog med både grundejerforening og Skanlux, der bygger i området, i forhold til at sikre, at vejene holdes i forsvarlig stand, skriver Sønderborg Kommune til JydskeVestkysten.

Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget gør opmærksom på, at grundejerforeningen har givet lov til, at der køres på den private fællesvej.

- Det skal selvfølgelig ske på en god måde. Området har hele tiden ifølge lokalplanen været udlagt til sommerhusområde. I stedet for mange små er det nu færre og større, men det har hele tiden været planen, siger Aase Nyegaard.

Sådan ser et færdigt luksussommerhus på 242 kvadratmeter med pool og 18 sovepladser ud. Den er en af de typer, der bliver bygget  i Mommark. Prfoto: Skanlux


Sønderborg Kommune har givet tilladelse til den udstykning, så jeg synes ikke, man skal rette kritikken mod os. Vi opfører os ordentligt.

Bjørn Krogh Andersen, direktør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce