Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Skytternes aktiviteter er dalet i corona-tiden

Sønderborg Skyttekreds har sin egne elektroniske 50 meter baner, men skyttekredsen benytter også de tidligere militære langdistance skydebaner. På billedet ses skyttekredsens formand, Jimmy Illner. Arkivfoto
Der er udarbejdet en ny miljøgodkendelse for skydebanerne på Kær Vestermark. Det skyldes blandt andet, at der snart kommer en skovbørnehave på Løkkegård.

Sønderborg: Hovedbudskabet i beretningen ved SkydebaneSamvirket Kær Vestermarks årsmøde var, at corona-pandemien har præget aktivitetsniveauet på skydebanerne på Kær Vestermark.

Formanden Mogens Jensen kunne fortælle, at det samlede antal bookinger er faldet på grund af corona-nedlukningen i samfundet.

- Trods begrænsningerne benyttes pistolbanen fortsat flittigt af Sønderborg Skyttekreds med en reducering til 53 bookinger mod 79 i 2019, mens 300 meter banen blev booket 56 gange mod 68 bookinger i 2019, sagde Mogens Jensen.

Formanden fortalte også på årsmødet, hvor der var repræsentanter tilstede fra Sønderborg Skyttekreds, Sønderborg Jagtforeningen og Borgerforeningen, at Skydebanens miljøgodkendelse er forældet.

Miljøstyrelsen har udarbejdet nye standardvilkår for skydebaner, og samtidig har Sønderborg Kommune udarbejdet en lokalplan for Center for Verdensmål på Løkkegård, hvor der blandt andet skal indrettes en børnehave. Dermed placeres børnehaven inden for konsekvenszonen fra skydebanen.

Annonce

Ny miljøgodkendelse

Vilkårene i miljøgodkendelsen tilbage fra 1999 var ikke tidssvarende, og derfor har Sønderborg Kommune udarbejdet en ny miljøgodkendelse for 300 og 50 meter skydebanerne.

SkydebaneSamvirket har været med i udarbejdelsen, og Mogens Jensen oplyser, at 50 meter banen stort set ikke påvirkes af den nye miljøgodkendelse, hvorimod 300 meter banen påvirkes i form af reducerede antal tilladte bookinger. Samtidig vil der være begrænsning i skydestilling fra 300 meter standpladsen.

- Såfremt banerne bookes på samme niveau som hidtil, antages begrænsningerne ikke at være til væsentlig gene, sagde Mogens Jensen.


Såfremt banerne bookes på samme niveau som hidtil, antages begrænsningerne ikke at være til væsentlig gene.

Formand Mogens Jensen fra SkydebaneSamvirket Kær Vestermark om en ny miljøgodkendelse


Formanden kom også ind på, at der fra den 1. juni 2020 indeholder jagttegnsbekendtgørelsen en ny regel for jagtriffelprøven, hvor jagttegnsaspiranterne skal dokumentere et gennemført riffelskydeforløb med afgivelse af 25 skud, overvåget og kontrolleret af en uddannet riffelinstruktør fra Danmarks Jægerforbund.

Valg i SkydebaneSamvirket Kær Vestermark

Der var ved årsmødet i SkydebaneSamvirket følgende genvalg:

Kasserer Jimmy Illner, sekretær Tommy Gram Knudsen og revisor/suppleant Erik Thomsen og Ole Binderup.

De øvrige bestyrelsesmedlemmer er formand Mogens Jensen og bestyrelsesmedlemmerne Torben Meier og Leif Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce