Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Smittekurven i Sønderborg klatrer opad

Det er stadig under kontrol, siger Sønderborg Kommunes sundhedschef til dagens smittetal. Arkivfoto: Mia Staal Pedersen
Sundhedschef har skærpet opmærksomhed på et stigende antal af covid-19 smittede i Sønderborg Kommune.

Sønderborg: Indenfor den seneste uge er antallet af coronasmittede i Sønderborg Kommune fordoblet. Statens Serum Institut melder nu om 42 smittede inden for de seneste syv døgn. Det svarer til 56,7 smittede pr. 100.000 indbyggere.


De nye smittetilfælde opstår over hele kommunen og i alle aldersgrupper. Smitteopsporingen viser, at det især er hjemme og blandt venner og familie, at vi bliver smittede

Michael Skriver Hansen, sundhedschef


Annonce

Smittekurven har altså kurs mod de høje tinder, men intet tyder på, at smitten har nået toppen. Tværtimod. Sønderborg Kommunes sundhedschef forventer, at kurven vil blive ved at krybe opad:

- Det er forventeligt efter, at der er blevet genåbnet flere aktiviteter, og det er ikke tegn på, at smitten er ude af kontrol. Men der er grund til skærpet opmærksomhed, mener han og råder borgerne til at blive ved med at spritte af, holde afstand og jævnligt gøre hjemmets kontaktpunkter rene.

- For det, vi ser, er ikke særlige smittekæder. Smitten er overalt. De nye smittetilfælde opstår over hele kommunen og i alle aldersgrupper. Smitteopsporingen viser, at det især er hjemme og blandt venner og familie, at vi bliver smittede, forklarer han.

Michael Skriver Hansen håber i løbet af den kommende uge at se en stabilisering af smittetallet, så kurven flader ud.

Bliver det ved at stige, så incidenstallet over 100 - og det vil sige, at der er 100 nysmittede pr. 100.000 indbygger - kan kommunen lukke ned for skoler, børnehaver og fritidstilbud i et forsøg på at bremse smitten.

Lige nu og i alt

42 personer er inden for de seneste syv døgn blevet smittet med covid-19 i Sønderborg Kommune.

Sådan er smittet fordelt lige nu:

  • 0-9 årige: 3
  • 10-19 årige: 7
  • 20-29 årige: 15
  • 30-39 årige: 1
  • 40-49 årige: 3
  • 50-59 årige: 11
  • 60-69 årige: 1
  • 70-79 årige: 1

I alt har 1.839 personer i kommunen nu haft covid-19.


-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce