Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sommerhusejere har valgt: Skovby får ny legeplads

Der er 20.000 kroner på vej til en ny legeplads i Skovby. Arkivfoto: Morten Flarup
Sommerhusejere har stemt på, at Skovby Landsbylaug skal have 20.000 kroner til en legeplads og en multihytte. Men det er også i Skovby-området langt de fleste overnattende turister er.
Annonce

Sydals: Skovby Landsbylaug hentede størst opbakning fra sommerhusejere, der er tilknyttet Sol og Strands kontor på Als og modtager dermed 20.000 kroner fra Sol og Strands Lokale Håndsrækning.

Sommerhusejerne kunne vælge blandt i alt tre nominerede projekter, og glæden var stor, da det stod klart, at lauget hentede flest stemmer.

- Vi havde ikke forventet det, men vi synes selv, at vi har et rigtig godt projekt, så vi er utrolig glade for opbakningen, siger Steven Bock fra lauget i en pressemeddelelse.

Med de 20.000 kroner er Skovby Landsbylaug nu så langt, at arbejdet med at etablere en planlagt legeplads og en multihytte med bålsted på Ringriderpladsen kan gå i gang.

- Med pengene fra Sol og Strand, fra vores laug, fra andre fonde og fra kommunen, er det nu muligt at gå i gang med etableringen. Vi havde håbet, at det kunne være klar i løbet af sommeren, men det er nok en kende urealistisk, så vi håber, at vi kan tage det i brug til efteråret, siger Steven Bock, der ser frem til, at projektet står færdigt.

- Vi har manglet et samlingssted og en legeplads i byen, og med det her projekt får vi begge dele. Det får stor betydning – ikke kun for os der bor her men i lige så høj grad for alle de turister, der besøger vores område, siger Steven Bock og tilføjer, at omkring 40 procent af alle turisterne i Sønderborg Kommune overnatter i Skovby-området.

Annonce

Bænke på Broagerland

Udover Skovby Landsbylaug er der også penge til de to øvrige nominerede, som modtager hver 10.000 kroner. Fem landsbylaug på Broagerland har ansøgt om penge til indkøb og opsætning af ti bænke i området. Endvidere får Kær Halvø Landsbylaug støtte til indkøb i alt 27 dispensere til indsamling af strandaffald i Sønderborg Kommune.


Vi har manglet et samlingssted og en legeplads i byen, og med det her projekt får vi begge dele. Det får stor betydning – ikke kun for os der bor her men i lige så høj grad for alle de turister, der besøger vores område.

Steven Bock


Bureauchef hos Sol og Strand på Als, Henrik Høi, glæder sig over, at han en gang om året får mulighed for at støtte lokale projekter, som kan være til nytte og fornøjelse for både fastboende og feriegæster.

- Det har stor betydning for os som feriehusudlejningsvirksomhed, at vi har en attraktiv feriedestination, og her spiller lokalsamfundet en afgørende rolle. Sol og Strands Lokale Håndsrækning er en god mulighed for dels at anerkende lokale ildsjæle og dels at medvirke til at realisere projekter, siger han.

Sol og Strand har afsat i alt en million kroner til projekter i de 21 lokalområder, hvor virksomheden har kontor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce