Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sommerhusene er revet væk i påsken: Fyldt op med feriehungrende danskere

Sommerhusene er populære. På Als er der næsten udsolgt i påsken, mens resten af året også ser lovende ud. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Dancenter kan melde om udsolgt, og Novasol er godt på vej. Påsken er over os, og sommerhusene er så godt som fyldte med glade, ferieramte danskere.

Als:- Vi er total booket ud, af de huse, der er til rådighed.

Det fortæller John Edgar Jørgensen, områdeansvarlig for Dancenter.

Omkring 200 bookinger er der lavet alene for påskeugen. I år er det danskere, der optager husene med alt fra et par dage til en hel uge.

- Det er gået bedre end forventet. Vi er 60 procent foran i forhold til sidste år målt på bookinger for hele året. Sidste år blev præget af nedlukninger, og vi havde en noget kortere sæson, siger John Edgar Jørgensen.

Annonce

Vi mangler en plan

På trods af de rigtig mange bookinger, så er der stadig utilfredshed at spore hos John Edgar Jørgensen. Som det ser ud lige nu, så må de tyske gæster stadig ikke komme til Danmark og holde ferie. Det betyder derfor også, at John Edgar Jørgensen og resten af Dancenter er nødt til at afbestille bookinger fra naboerne i syd.

- Vi får en problematik her fra april. Regeringen har ikke meldt konkret ud i forhold til udenlandske gæster. Derfor er vi også rigtig meget i kontakt med dem lige nu, og må afbestille her fra april, fortæller John Edgar Jørgensen.

Hos Novasol er stemningen trods de manglende tyskere helt okay. Her er der næsten fuldt booket i påsken, og det er de sommerhusglade danskere, der har fundet vej.

- Vi kan mærke, at danskerne mangler at komme ud. De higer efter en anden have, end deres egen, og det er da dejligt, siger Gry Kibsgaard, kontorleder hos Novasol i Sønderborg.

Annonce

Store forventninger til sommeren

Hos Novasol kan de også mærke, at tyskerne ikke kan komme i år, men de er blevet erstattet af en masse danske bookinger. Novasol har 400 udlejningshuse i Sønderborg Kommune, men ikke alle er til udlejning lige nu. Med påskeferien halvvejs i gang kan Gry Kibsgaard næsten ikke få armene ned.

- Der er næsten fuldt booket her i påsken. Danskerne har ferie og vil bare så gerne ud. Vi kan også se, at mange booker med kort frist, og finder ud af i sidste øjeblik, at de gerne vil afsted. Jeg ser muligheder, siger hun og tilføjer:

- Men det er da trist, at tyskerne ikke kan komme herop.

Hos Dancenter og Novasol er der store forventninger til resten af året. Ikke alle sommerhuse er booket for sommeren, men man skal snart være hurtig. Gry Kibsgaard forventer, at det bliver en helt fantastisk dansk sommer. Meget afhænger også af, hvad der kommer af udmeldinger om restriktioner fra regeringen til maj.

- Det får selvfølgelig en betydning, men jeg tror på, at det bliver godt, siger Gry Kibsgaard.

Hun tror ikke på, at danskerne tager sydpå i år, men i stedet bliver hjemme i sommerhusene.


Vi får en problematik her fra april. Regeringen har ikke meldt konkret ud, i forhold til udenlandske gæster.

John Edgar Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce