Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Spejdere bygger ny hytte og aktivitetshus i Dybbøl

KFUM-spejderne i Dybbøl har brug for mere plads. Privatfoto 
KFUM-spejderne i Dybbøl har fået 600.000 kroner af byrådet til en aktivitetshytte, som også skal bruges af andre foreninger i Dybbøl og andre spejdergrupper.
Annonce

Dybbøl: I 2016 blev det tidligere KFUM Soldaterhjem på Sønderborg Kaserne købt af KFUM-spejderne i Dybbøl. Spejderne havde bruge for mere plads, og en ny spejderhytte skulle bygges op af det tidligere soldaterhjem.

Men flere ting satte projektet i stå. Spejdergruppen brugte i 2017 meget tid på Spejdernes Lejr, som foregik i Sønderborg. Desuden blev spejdergruppen nødt til at vente på, at der blev lavet en ny lokalplan i forbindelse med de nye fodboldbaner i Dybbøl.

Fodboldbanerne er nu taget i brug, og byrådet har i forbindelse med budgetforliget afsat 600.000 kroner til spejdernes projekt.

- Det er vi pænt glade for. Nu kan vi komme i gang med projektet, som både skal komme spejdergruppen til glæde, men den skal også bruges af foreninger i Dybbøl. Vi vil gerne give tilbage til borgerne i Dybbøl, siger Jørgen Aaskov, der er leder ved KFUM-spejderne i Dybbøl.

Annonce

Hytte for Dybbøl

Den nye spejderhytte skal også bruges af andre foreninger, blandt andet fodboldklubben, som får et rum til materialer tæt på de nye fodboldbaner.


Vi får mange henvendelser fra spejdergrupper, som vil på lejr i Sønderborg, da de var med på Spejderne Lejr i 2017.

Jørgen Aaskov


Desuden skal hytten bruges til arrangementer for hele Dybbøl. Hytten skal også lejes ud til andre spejdergrupper.

- Vi får mange henvendelser fra spejdergrupper, som vil på lejr i Sønderborg, da de var med på Spejderne Lejr i 2017. På den måde kan vi være med til at trække flere besøgende til kommunen, siger Jørgen Aaskov.

Det tidligere soldaterhjem er blevet flyttet fra Sønderborg til Dybbøl, og spejdergruppen har nu sorteret i materialerne.

- Vi genbruger det, som kan genbruges. Vi vil gerne følge Sønderborg Kommunes ønske om at være en grøn kommune, så vi lader så få materialer som muligt gå til spilde, siger Jørgen Aaskov.

Den nye hytte på 260 kvadratmeter skal opføres ved siden af den gamle spejderhytte på 120 kvadratmeter.

Projektet koster i alt omkring 1,7 millioner kroner, og resten af beløbet kommer fra andre tilskudsydere samt en del frivilligt arbejde. Jørgen Aaskov regner med, at der skal bruges 1300 frivillige timer på at bygge hytten op i løbet af foråret 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce