Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Spejdere interesseret i Sønderborg igen: Politikere takker nej

Det var i juli 2017, at de fem korps, Danske Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De grønne pigespejdere, KFUM-spejderne i Danmark og Det Danske Spejderkorps, samlede 37.000 spejdere i Sønderborg. Arkivfoto: Annett Bruhn
Sønderborg Kommune er blevet tilbudt at komme i betragtning til at afholde Spejdernes Lejr i 2026.

Sønderborg: Det var en stor succes, da 37.000 spejdere i 2017 var samlet på Kær Vestermark til Spejdernes Lejr.

Men den store begivenhed kommer ikke sådan lige til at gentage sig. For Sønderborg Kommune har takket nej til at byde ind på at afholde lejren igen i 2026, selvom flere politikere er enige om, at det var et yderst vellykket projekt, som gerne må gentages.

- Det var helt fantastisk, men det er for tidligt for os at arrangere det igen, da det er meget ressourcekrævende og koster, fortæller borgmester Erik Lauritzen (S).

Annonce

Samme synspunkt har Tage Petersen fra Venstre, som efter et møde i økonomiudvalget onsdag, forklarede, at beslutningen handler om at finde en balancegang mellem store begivenheder og velfærd.

- Med Tour De France næste år får vi endnu en kæmpebegivenhed til området, og det er jo trods alt også penge, vi kunne have brugt til kernevelfærd. Vi skal stadig have modet til at gå efter de store ting, men vi skal holde balancen og være bedre til at måle, hvor meget det giver på den lange bane - ud over gode oplevelser, siger han.

En god og dyr oplevelse

Økonomiudvalget er enige om, at det ikke skal være i denne omgang, at Sønderborg Kommune byder ind på lejren. For som Tage Petersen pointerer, er det en dyr oplevelse.

Efter lejren i 2017 viste en opgørelse af det kommunale budget et underskud på to millioner kroner, trods der var givet 37 millioner kroner. De udgifter holdt nærmest til punkt og prikke, men idet der kun kom 4,26 millioner fra fonde, hvor der var budgetteret med seks millioner kroner, manglede der lidt.


Jeg håber og tror på, at vi nok skal få den chance igen. Det er bare ikke det rette tidspunkt for os allerede at holde lejren

Erik Lauritzen (S), borgmester


Godt nok gav Bitten og Mads Clausens Fond i alt 6,6 millioner, som var øremærket etableringen af en permanent sceneplads samt stisystemer på Kær Vestermark. En del af disse penge gik til udvikling af Kær Vestermark, som ikke var nødvendig for lejren. Derfor talte de ikke med i budgettet for lejren.

Dengang var borgmesteren tilfreds med regnskabet, hvilket han stadig er. Erik Lauritzen afviser på ingen måde, at kommunen igen vil stå i spidsen for at holde Spejdernes Lejr. Tværtimod.

- Jeg håber og tror på, at vi nok skal få den chance igen. Det er bare ikke det rette tidspunkt for os allerede at holde lejren, siger han og begrunder det med, at kommunen har gang i mange andre projekter.

For ham og de øvrige politikere i økonomiudvalget har det, efter hans beretning, været vigtigere at prioritere renoveringer af skoler og andet, der går direkte til børn og unge i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce