Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Stork fløj forbi Augustenborg

Sådan se det ud, da der kortvarigt var en stork i reden for to år siden. Foto: Privatfoto

Forårstegn: Søndag eftermiddag omkring 16.45 i strålende solskin landede en stork i reden i Smedager nær Aabenraa. Der er tale om en voksen stork uden ringmærkning, fortæller TV Syd.

Dermed må Augustenborg Storkelaug konstatere, at årets første stork ikke fandt vej til den rede, som for mindre end en uge siden blev forberedt med nye kviste, halm og spagnum. Formanden for lauget har dog sagt, at han er 80 procent sikker på, at der kommer en stork til reden i år - måske en enlig, der er ude at kigge efter fremtidigt bo, men helst et par. Lauget har siden 2014 forsøgt at lokke en stork til Augustenborg, men der har kun været omkring en halv times besøg af en enlig han for to år siden.

Der er ikke livekamera i Augustenborg, men formanden er ikke afvisende.

Livekamera

Jess Frederiksen, der er formand for Storkene.dk, har fulgt med på billeder fra det livekamera, de rer sat op ved reden i Smedager. Han fortæller:

- Det virker, som om storken kender stedet og piller hjemmevant i reden. Dens hvide fjerdragt minder om Bonnie og Clyde, der erobrede reden sidste år - men 100 procent sikkert kan jeg endnu ikke afgøre, om det er en af de to, siger Jess Frederiksen til Tv Syd.

Om storken tager ophold i reden, vil de næste timer og dage vise.

Ifølge Storkene.dk er det den første stork på en dansk storkerede i 2021 - og det er usædvanlig tidligt. Sidste år ankom den første stork ifølge tv-stationen til Smedager 15. marts. /true/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce