Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Stort cykelløb i august: PostNord Danmark Rundt får mål på Dybbøl Banke

I 2016 var der også mål på Dybbøl Banke, da PostNord Danmark Rundt kom til Sønderborg. Arkivfoto: HC. Gabelgaard
Onsdag den 11. august 2021 kommer Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt til Sønderborg for femte gang.

Sønderborg: 140 cykelryttere fra 20 hold vil onsdag den 11. august 2021 drøne over målstregen på Dybbøl Banke, når Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt kommer til Sønderborg.

Det bliver femte gang, at cykelløbet rammer Sønderborg som målby. Denne gang deltager 20 cykelhold, heriblandt seks World Tour-hold.

Der er i alt fem etaper til den 30. udgave af PostNord Danmark Rundt, som køres den 10.-14. august 2021.

- Vi har tillid til, at verden er så åben til august, at et stort cykelløb kan gennemføres i Danmark, sagde Carsten Ritter, der var vært på det virtuelle pressemøde onsdag eftermiddag.

Annonce

Kører i Gråsten og Sønderborg

Det er den anden etape, som har Sønderborg som målby. Etapen på 183 kilometer begynder i Ribe, går over Højer, Møgeltønder, forbi Schackenborg Slot, Tønder, Kruså, Padborg, Rinkenæs, Gråsten og Gråsten Slot.

Når rytterne kommer til Slotsbakken/Feldstedvej i Gråsten, er resten af ruten stort den samme rute som Tour de France-etapen i Sønderborg i 2022. Cykelrytterne kører over Adsbøl og Nybøl til Dybbøl Banke, og derfra går det, med en afstikker over Grønnekærvej, til den rute i Sønderborgs bymidte, som også bliver Tour de France-ruten i 2022.

Tour de France får mål på Augustenborg Landevej, mens PostNord Danmark Rundt cykler videre til Sønderborgs centrum og Dybbøl Mølle, hvor der køres en rundstrækning på tre runder, inden en vinder kåres.

- Det er en meget teknisk og svær etape hvor dem, der vil i klassement, må holde sig til ved omgangene i Sønderborg, sagde Jens Kasler, der er eventmanager i Danmarks Cykle Union under pressemødet.

Annonce

Blev aflyst i 2020

PostNord Danmark Rundt har haft mål i Sønderborg i 1997, 2008, 2013 og 2016. Løbet skulle have haft mål på Dybbøl Banke i august 2020, men løbet blev aflyst på grund af corona-pandemien.


Afslutningerne i Sønderborg plejer altid at være garant for rigtig godt cykelløb samt mange tilskuere, fordi vi er en kommune med mange cyklister og cykelelskere. Så det forventer jeg også, at vi kan levere i år, hvis covid-19 tillader det.

Erik Lauritzen, borgmester


Borgmester Erik Lauritzen (S) glæder sig over, at PostNord Danmark Rundt igen har valgt Sønderborg som målby.

- Sønderborg-området et godt sted at køre cykelløb med den beliggenhed, den natur og de rammer, vi kan tilbyde. Afslutningerne i Sønderborg plejer altid at være garant for rigtig godt cykelløb samt mange tilskuere, fordi vi er en kommune med mange cyklister og cykelelskere. Så det forventer jeg også, at vi kan levere i år, hvis covid-19 tillader det, siger Erik Lauritzen.

Sønderborg Kommune kommer til at stå for planlægning af blandt andet parkering. Desuden bruger kommunen omkring en halv million kroner på løbet. Pengene tages fra de i alt 20 millioner kroner, som byrådet har sat af til Tour de France i 2022.

Etaperne

De fem etaper er: 1. etape: Struer-Esbjerg 176 kilometer, 2. etape Ribe-Sønderborg 183 kilometer, 3. etape Tønder-Vejle 219 kilometer, 4. etape Holbæk-Kalundborg 190 kilometer, mens 5. etape er en enkeltstart på 10,8 kilometer på Frederiksberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce