Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sundgade river ned og gør klar til nyt havneområde

Lige nu er nedbrydningsfirmaet blandt andet gået i gang med at fjerne alt indhold og miljøskadelig maling fra murværket, inden bygningen rives ned. Foto: Henrik Rath
I Sundgade er et nedbrydningsfirma gået i gang med at fjerne bygningen, der husede Brag, som solgte fiskeri- og søsportsudstyr. Det er det første synlige arbejde hen mod et nyt havneområde.
Annonce

Sønderborg: På en grå og tåget dag er der lys på vej i Sundgade, der gør klar til et kvarterløft som den sidste fjerdedel af hele det samlede havneområde på hver sin side af Kong Chr. X's Bro.

I Sundgade er man gået i gang med at bryde endnu en bygning ned. Det er den, der husede Brag, som solgte fiskeri- og søsportsartikler.

Efter udvikling af både Sønder Havnegade, strækningen med Alsion samt Nordhavnen med Multikulturhuset og Alsik Hotel, er det nu kun den tidligere fiskerihavn langs Sundgade, som mangler en lokalplan og oplæg til modernisering.

Teknik- og miljøudvalget behandlede sagen i november sidste år, hvor bidrag via corona-venlige virtuelle borgerinput skal danne udgangspunkt for en arkitektkonkurrence i løbet af foråret.

- Vi har en masse godt input, så vi kan komme i gang med udformningen ved hjælp af en arkitektkonkurrence til foråret. Det skal give os et indtryk af, hvordan det kan komme til at se ud og forhåbentlig trække investorer til, sagde udvalgsformand Aase Nyegaard (Fælleslisten) i den forbindelse og forestiller sig en kombination af erhverv og boliger.

Annonce

Gammel lokalplan var i vejen

En over 12 år gammel lokalplan har stået i vejen for en modernisering af området, hvor forhistorien er den, at et gammelt frysehus brændte for over 18 år siden og blev revet ned i sommeren 2019.

En investor erhvervede for godt 11 år siden området til kontordomiciler og fiskerirelateret erhverv samt ferieboliger. Der var stilstand omkring planerne så længe, at kommunen for et par år siden købte området tilbage for 6,2 millioner kroner.

Beboerne har længe udtrykt irritation og frustration over, at området har fået lov at stå til med tilgroede og uindbydende arealer. Borgerne har dannet foreningen - Forny Sundgade - og haft møder på Sundhalle.

I sommeren 2019 blev det gamle frysehus revet ned. Nu er turen kommet til bygningen, der har huset Brag, som solgte fiskeri- og søsportsartikler. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce