Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sundhedsudvalg sikrer lyntest til lærere på fri- og privatskoler

Uanset om man er lærere på en kommunal, fri- eller privatskole, skal det være muligt at få en lyntest. Det har sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune besluttet. Arkivfoto: Mette Mørk
Det var et enigt udvalg, der søndag besluttede, at stille lyntest til rådighed for de ansatte på fri- og privatskolerne.

Sønderborg: Alle kan blive ramt af corona.

Derfor har et enigt sundhedsudvalg søndag besluttet at stille lyntest til rådighed for fri- og privatskolerne med adresse i Sønderborg kommune.

- Normalt ville det være en opgave, de skoler selv skulle løse, men de har meddelt, at det er der ikke ressourcer til. Vi hjælper derfor, da virussen ikke tager hensyn til, hvor folk er ansat. Alle kan potentielt bære smitten, siger formand for sundhedsudvalget Helge Larsen (S).

Annonce

For ham er det vigtigt at have lighed for alle, når det kommer til at kunne gå trygt på arbejde og inddæmme smitten.

- Det handler ikke om ideologier i forhold til den ene eller anden form for skole, men om sundhed og bekæmpelsen af en pandemi, siger udvalgets formand.

Endnu ikke finansieret

Det er sundhedsloven, der gør det muligt for Sønderborg Kommune at støtte fri- og privatskolerne på det her område, forklarer Helge Larsen.

- Vi har ikke haft en større drøftelse om, hvor pengene skal komme fra. Det må vi løse efterfølgende og rette op på, hvis regningen ender hos os, hvilket jeg ikke forventer, siger han.

Hans forhåbning og forventning er, at udgifterne bliver refunderet af staten.

Efter udvalgsmødet er børne- og uddannelsesudvalget blevet orienteret om beslutningen.

- Jeg er tilfreds med beslutningen og glad for, at der blev handlet hurtigt, lyder det fra Jesper Smaling (S), der er næstformand i børne- og uddannelsesudvalget.

Hos Venstre blev både Heidi F. Jørgensen og Claus Klaris glade, da de fik besked om udfaldet af sundhedsudvalgets møde.

- Jeg er glad for, at Sønderborg Kommune tager et fælles sundhedsmæssigt ansvar, der sikrer bedst mulig læringsrammer for vores børn - uanset hvilken skole de går i, siger Heidi F. Jørgensen.

Efterfølgende supplerer Claus Klaris, som er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

-Vi venter vist alle med længsel på at få lidt af vores hverdag tilbage, og samfundet kan jo heller ikke blive ved med at være lukket ned. At ligestille skolerne, så alle ansatte får tilbudt test, uanset hvilket regi man arbejder i, er et godt bidrag til bekæmpelsen af Corona, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce