Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sunhedsformand tager til genmæle: Ingen forringelse af tilbud - tværtimod

Udvalgsformand Helge Larsen. Foto: Arkivfoto
Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune, svarer på kritik af tilbud til kræftramte.
Annonce

Sønderborg Kommune har opsagt kontrakten med Kæftens Bekæmpelse vedrørende tilbud om psykologsamtaler fra 2020. Opsigelsen er på sociale medier blevet kaldt for en markant forringelse, helt hen i vejret og personligt er jeg blevet kaldt en del.

Virkeligheden er, at tilbuddet om psykologsamtaler overdrages til Sundhedscentrets egne psykologer. Der vil altså fortsat være tilbud om kræftrådgivning i Sundhedscentret og samtidig giver det en tættere sammenhæng med kræftrehabiliteringstilbuddene samme sted.

Konkret har 60-75 borgere årligt anvendt tilbuddet og den enkelte borger har modtaget 1-3 samtaler. Denne rådgivning vil fortsat blive ydet og der er altså ikke tale om nogen forringelse.

Samtidig skal det med i billedet, at Region Syddanmark de seneste år har oprustet, hvad angår tilbud til kræftramte. Borgere, der er i deres sidste fase af livet, kan blive tilknyttet det Palliative Team, som både har psykolog og præst tilknyttet. Begge har mulighed for også at køre på besøg i hjemmet hos borgeren.

Også på onkologisk afdeling på Sønderborg Sygehus er der tilknyttet en psykolog. Denne kan borgere komme i kontakt med også selv om de behandles i fx Odense eller Vejle. - Har en pårørende behov for psykologsamtaler henviser regionens sygehuse til Kræftens bekæmpelse i Åbenrå.

Jeg gør endelig opmærksom på, at borgere med en livstruende sygdom har ret til at borgerens praktiserende læge henviser til en privat praktiserende psykolog.

Der er ikke tale om en forringelse af borgernes tilbud om gratis rådgivning ved kræftsygdom. Tværtimod så er den samlede mængde af tilbud større end nogensinde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce