Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Svar på kritik fra galleriejer: Kommunen vil altid gerne hjælpe

Kim Flink må lukke Galleri Sønderborg og har kritiseret kommunen for end høj husleje. Foto: Jens Eilertsen
Sønderborg Kommune vil gerne hjælpe Galleri Sønderborg, men har svært ved at hjælpe med udlejning af lokaler, fordi det skal ske på markedsvilkår ifølge kommunalfuldmagtsreglerne.

Sønderborg: Sønderborg Kommune er interesseret i liv i butikslokalerne og masser af gæster på gågaden. Det gælder også for Kim Fink fra Galleri Sønderborg, som kommunen har været i dialog med og forsøgt at anvise nye lokaler.

Men når han kigger på Det Sønderjyske Hus og ser en mulighed for at flytte sit galleri ind her, så bliver det desværre svært. I en artikel i Sønderborg Ugeavis den 21. april undrede Kim Fink sig over, at kommunen siger nej til, at han kan leje lokalerne til halv husleje af, hvad kommunen betaler.

- Vi er underlagt kommunalfuldmagtsreglerne, der siger, at kommunen skal udleje lokaler til markedspris, og det skal være i et begrænset tidsrum, så det ikke bliver et problem for det private erhvervsliv. Med andre ord kan kommunen godt være med til at finde en løsning, men det skal ske på markedsvilkår og dermed til fuld husleje. Når det er sagt, så er det vores håb, at Galleri Sønderborg – måske i partnerskab med andre - kan finde et egnet lokale i midtbyen, for vi har da et håb om, at galleriet bliver i Sønderborg, siger kommunaldirektør Tim Hansen.

Annonce

Lejemål frem til 2025

At kommunen er bundet af lejemålet frem til 2025, er ikke det samme som at sige, at lokalerne skal stå tomme i de kommende knap fire år, hvilket de jo heller ikke gør nu.

- Økonomiudvalget har besluttet, at kommunen skal forsøge at afhænde lokalerne, og det arbejde er sat i gang. Lige nu er der jo også masser af aktivitet i Det Sønderjyske Hus. Der er kviktestcenter, som udfylder en vigtig samfundsfunktion. Kviktestcenteret er både bynær og sikrer samtidig, at sønderborgerne med et hurtigt negativt svar kan besøge en af områdets cafeer eller restauranter, tage til frisøren eller et af de andre steder, der er behov for at vise et negativ testresultat, siger Tim Hansen.

Hvad der skal ske med resten af Det Sønderjyske Hus i fremtiden, skal Økonomiudvalget i Sønderborg Kommune tage stilling til på sit næste møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce