Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sygehus Sønderjylland får pris for at mindske risiko for vold og trusler

På afdelingen for medicinske sygdomme hos Sygehus Sønderjylland har de nedbragt sygefraværet og øget trivslen markant ved at indføre et redskab fra psykiatrien til at vurdere patienters sindstilstand. Derfor vinder afdelingen Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien Psykisk arbejdsmiljø. Foto: Arbejdsmiljørådet
Sygehus Sønderjyllands afsnit for diabetes- og nyrepatienter tog redskab fra psykiatrien i brug for at forebygge volds- og trusselsepisoder over for medarbejderne. Det har sænket sygefraværet og løftet arbejdsmiljøet.
Annonce

Sønderjylland: Sygehus Sønderjyllands afsnit for diabetes- og nyrepatienter tog et redskab fra psykiatrien i brug for at forebygge volds- og trusselsepisoder over for medarbejderne. Det har sænket sygefraværet og løftet arbejdsmiljøet og trygheden i sådan en grad, at afsnittet vinder Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien Psykisk arbejdsmiljø.


Trusler om fysisk og psykisk vold er et arbejdsmiljøproblem, som skal tages meget alvorligt.

Arbejdsmiljørådets formand Cristina Lage ser indsatsen


I psykiatrien bruger man redskabet BVC-score til at vurdere patienters trusselsniveau. Noget helt nyt er, at det faktisk også er et yderst nyttigt redskab at bruge på et medicinsk afsnit på et somatisk hospital.

Den opdagelse gjorde man på sengeafsnit M14 på Sygehus Sønderjylland i Sønderborg, der behandler patienter med diabetes-, hormon- og nyresygdomme. Det har givet så markant et løft i det psykiske arbejdsmiljø blandt personalet, at afsnittet nu vinder Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien Psykisk arbejdsmiljø.

Annonce

Kan blive voldelige

Patienterne på M14 kan blive forvirrede, voldelige og truende som følge af deres medicin eller sygdom. Løsning på det problem blev altså at introducere BVC – Brøset Violence Checklist – til at vurdere den enkelte patient. På den baggrund kan sygeplejerskerne på forhånd vide, om de skal have en læge til at tilse patienten eller gå ind til patienten i hold.

- Det har løftet stemningen og trygheden blandt hele personalet, ligesom effekten af indsatsen kan mærkes og aflæses helt konkret, fortæller Anette Brink, der er oversygeplejerske på afsnittet.

- Vi formår at fastholde personalet nu, og sygefraværet er blevet lavere. Vi har færre volds- og trusselsepisoder, og vi er bedre til at få anmeldt dem, der er, uanset størrelsen. Arbejdsglæden er også blevet større, og langt flere kommer f.eks. til sociale arrangementer, siger hun.

Annonce

Fast del

BVC-scoren er således en fast del af hverdagen på afsnittet i dag, og alle nye medarbejdere uddannes og oplæres i BVC-scoren. Og faktisk har resultaterne været så overbevisende, at direktionen på Sygehus Sønderjylland har besluttet, at redskabet skal indføres på hele hospitalet.

Arbejdsmiljørådets formand Cristina Lage ser indsatsen på M14 på Sygehus Sønderjylland med effektivt at forebygge vold og trusler og reducere sygefraværet som både inspirerende og overbevisende.

- Trusler om fysisk og psykisk vold er et arbejdsmiljøproblem, som skal tages meget alvorligt. Ved bl.a. at risikovurdere alle patienter har arbejdspladsen kunnet forebygge vold og trusler meget effektivt. Samtidig har den målrettede indsats medført færre arbejdsulykker og en nedgang i sygefraværet på afdelingen. Det er rigtig flotte resultater, som M14 på Sygehus Sønderjylland har opnået, og det er en indsats, som kan inspirere andre arbejdspladser, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce