Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Syv kunstnere optræder: Define festival bliver digital

Sidste år kunne man opleve define festival på Alsion, men i år bliver det via en livestreaming. Arkivfoto: Anders Kibbel
For 12. gang præsenterer en lille gruppe ildsjæle en elektronisk musikfestival i Sønderborg med musik, man normalt skal til større byer for at høre
Annonce

Sønderborg: Normalt foregår den elektroniske festival define på Alsion og Sønderborghus. Men i år bliver festivalen livestreamet fra Sønderborghus lørdag den 5. december klokken 18-23.

Arkitekterne bag livestreamingen er define teammedlemmerne Roald Christesen og Christian Prasno.

Lucie Delhaye og Joakim Moesgaard vil føre publikum gennem aftenen, hvor der vil blive præsenteret videoproduktioner fra de kunstnere, som oprindelig var engageret til festivalen.

Endvidere vil defineteamet være til stede i salen, og der vil være mulighed for at kommunikere med teamet på sociale medier.

Lucie Delhaye er harpenist og vil være kendt af det klassiske publikum i Sønderborg, men hun har også optrådt på define festival med sin elektroniske harpe. Joakim Moegsaard sprang til på et afbud og afsluttede sidste års festival.

Annonce

Kvinder og elektronisk musik

På festivalen kan man møde tre kvinder, der arbejder med elektronisk musik.

Festivalen håber på at have mexicanske Alexandra Cárdenas, som bor i Berlin, med i salen. Hun arbejder med live coding, hvor hun skaber musikken på sin computer ved hjælp af koder, som bliver visualiseret, mens hun spiller.

Danske Astrid Sonne begyndte som klassisk bratschist, men arbejder nu som musiker og komponist inden for den elektroniske genre. Hun har blandt andet komponeret værket "Ephemeral" for kor, electronics og bratsch til Berlin Atonal 2018, og i 2019 udgav hun albummet "Cliodynamics".

Bag navnet Ingefred gemmer sig den tredje af de unge kvinder, Maj Skjødt. Hun er elektronisk musiker og studerende ved Syddansk Musikkonservatorium. Hun er medstifter det feministiske kollektiv Sønth og arbejder også sammen med folkemusikeren Nicolai Wamberg i Stedsans.

Annonce

Keyboards og geishasang

Rasmus Kjær er nok mest kendt fra sine samarbejder med danske undergrundsbands som Svin og Klimaforandringer, men har også udgivet egne ting som Turist. Turist vil være udgangspunktet for hans præsentation ved livestreamingen. Turist kan beskrives som en blanding af syntetiske keyboards med geishasang, video game scores og afro beat.

Loufr består af den polske komponist Piotr Bednarczyk, som komponerer kammermusik, elektroakustisk troakustisk og elektronisk musik.

Aftenens sidste navn er Uon Duh fra Hamborg.

Ved define festivals eneste livekoncert tidligere i år opførte Sønderjyllands Symfoniorkester et nykomponeret værk af Søren Lyngsø med symfonisk musik, electronics og 3D-visuals. Dette værk vil også blive live streamet den 5. december.

Find festivalen og livestreamingen på Facebook under "Define electronic music festival".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce