Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Tag til Dinesen-koncert i Mølleparken – det er gratis

Jacob Dinesen kommer til Sønderborg. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
100 året for genforeningen fejres søndag 13. juni - med et års forsinkelse.

100-året for Genforeningen bliver fejret søndag den 13. juni. Det sker med knapt et års forsinkelse, men alle sejl er alligevel sat til med kongelig deltagelse, ceremoni på Dybbøl samt show og koncert i Alsion. I Mølleparken kan mange følge med live på storskærm – endda helt gratis, og alle kan se med online.

Hele dagens program – også aftenens koncert med Jacob Dinesen – vises i Mølleparken. De gratis billetter til henholdsvis optaktsprogrammet, hovedprogrammet og koncerten med Jacob Dinesen kan bookes www.billetsalg.dk

De tre dele, man kan booke billet til er: Optaktsprogrammet i Mølleparken kl. 13-15 rummer flere liveoptrædener, bl.a. Sigurd Barrett, Rikke Thomsen og Dansk Musikerforbunds jubilæumsorkester. Man kan også opleve Podcastperformere fra Politikens ”Historie & Kongerækken”, ligesom ceremonien i Kongeskansen vises på storskærm.

Annonce

De, der sikrer sig billet til Mølleparken kl. 16-18 vil ud over livetransmission fra hovedprogrammet i Alsion få livemusik af Dansk Musikforbunds jubilæumsorkester.

Dronningen kommer

I hovedprogrammet kan man bl.a. opleve Sønderjysk Pigekor, strygekvartet fra Sønderjyllands Symfoniorkester, Flemming Møldrup og Tom Buk Swienty. Sidst men ikke mindst deltager H. M. Dronning Margrethe som gæst, og der vil være taler af statsminister Mette Frederiksen og den tyske forbundspræsident Frank-Walter Steinmeier.

Den tredje del af underholdningen i Mølleparken er koncerten med Jacob Dinesen, som livetransmitteres fra Alsion kl. 20-21.30.

En fjerde mulighed er at fejre Genforeningen derhjemme, evt. med nogle naboer. Hejs flaget og bag en kage – evt. en Genforeningskage, inspireret af juniorbagedyster Emma Larsen. Følg med på facebook/sønderborgkommune og se, hvordan du deltager i konkurrencen om at bage dig til et gavekort på op til 2000 kr.

Fakta

100-året for Genforeningen markeres hele den 13. juni. H.M. Dronningen indleder sin tur igennem Sønderjylland ved Frederikshøj nord for Christiansfeld, ligesom hendes farfar, Kong Christian X, gjorde det den 11. juli 1920. Turen går herefter til gudstjeneste i Haderslev Domkirke og til Genforeningsparken ved Folkehjem i Aabenraa, inden programmet fortsætter på Dybbøl Banke. Efter ceremonien her besøger Dronningen det nyrenoverede Deutsches Museum, inden turen går til Koncertsalen Alsion. Her overværer Majestæten et program med bl.a. Sønderjysk Pigekor, Jacob Dinesen, musikere fra folkBALTICA og Sønderjyllands Symfoniorkester med Tine Götzsche og Sigurd Barrett som værter.
Livestreamingen fra begivenhederne i Sønderborg fra kl. 13 til kl. 21.30 kan følges på www.sonderborg.dk/2020-fest Fotos:
Jacob Dinesen kan opleves i en livetransmission fra Alsion i Mølleparken søndag den 13. juni kl. 20. Du kan allerede nu booke gratis billetter på www.billetsalg.dk Invitér naboerne til kaffe og genforeningskage i haven den 13. juni – og deltag samtidig i konkurrencen om gavekort til Sønderborg Handel. Få inspiration og se, hvordan du deltager på Sønderborg Kommunes Facebookside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce