Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ti elever i praktik: Bidt af en hund og en tur i arresten

Ti elever fra Sønderborg Statsskoles Uniformlinje har onsdag og torsdag være i praktik på Politigården i Sønderborg. Foto Timo Battefeld.
Ti elever fra Sønderborg Statsskoles uniformlinje har onsdag og torsdag været i erhvervspraktik på politigården i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: - De andre pressede mig til det. Men det var virkelig sjovt. Hunden bed jo fat i min arm og væltede mig, fortæller Selma Kørvel Boisen, der studerer på uniformlinjen på HF, på Sønderborg Statsskole:

-Hunden var jo ret stor, og den kom løbende i høj fart. Så det var meget angst-provokerende. Den hoppede op og bed sig fat i min arm, og jeg kunne simpelthen ikke holde balancen, fortæller hun.

De ti elever var ude og se, hvordan en politihund arbejder. Når den går i spor, finder narkotika og når hunden sætter kriminelle på plads.

Iført en beskyttende dragt fik tre af eleverne glæden af, at mærke politihundens kraft.

Eleverne studerer på HF på statsskolens uniformlinje.

Annonce

Våben

- Det har været lærerigt. Men jeg regner med at søge ind i forsvaret, fortæller Alexander Rehhoff-Nør, der også studerer på uniformlinjen:

- Men det har stadig været fedt for mig. Vi har set en masse af det udstyr, politiet bruger i hverdagen. Og jeg kan godt lide alt det tekniske, siger han.

Eleverne har set og holdt de forskellige våben politiet bruger.

De er blevet sat ind i patruljevognes funktioner, og har set det udstyr politiet bruger til hverdag.

- Vi fik ikke lov at bruge nogle af våbnene. Men det var stadig sjovt at se dem, og vi fik lov at holde dem, fortæller Alexander Rehhoff-Nør.

Annonce

Søger ind

- Vi skulle løse en case om onsdagen, fortæller Jannick Christensen, fra uniformlinjen.

- Politiet havde opstillet en case, som vi skulle ud og opklare. Så vi har været igennem meget på to dage. Færdsel, hunde, alment arbejde, udstyr og vi skal også ud og se arresten, fortæller han.

Jannick Christensen regner med at søge ind på politiuddannelsen, når han er færdig på HF.

- Ud af de ti vi har været, regner otte os af med at søge ind på politiuddannelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce